Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

Floris Mijnders

Tickets

Programma

Ik verheug erop om al mijn muzikale ideeen met alle Splendorliefhebbers te delen.

Floris Mijnders, geboren te Den Haag, kreeg zijn eerste cello lessen op acht-jarige leeftijd van zijn vader. Vanaf 1984 studeerde Floris aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag  bij Jean Decroos, waar hij zijn eindexamen voltooide. In die tijd speelde Floris in het Europees Jeugd Orkest en volgde meestercursussen bij :Heinrich Schiff (Lubeck) en Mstislav Rostropovich (NL).

Floris Mijnders werd in 1990, direct na zijn studie aangesteld als Solo-cellist in het Gelders orkest te Arnhem. Niet lang daarna werd Floris benoemd tot Solo-cellist bij het Radio Filharmonisch Orkest.

Sinds 2001 is Floris verbonden als Solo-cellist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Met dit orkest speelt hij regelmatig solo, o.a. met Valery Gergiev en Yannick Nezet -Seguin. Floris zal in 2013/2014 een cd maken van Strauss‘ Don Quichotte met het Rotterdams Philharmonisch Orkest olv Yannick Nezet-Seguin. Floris is een veel gevraagde gast in grote orkesten, zoals het Londen Symphony Orchestra, Mariinsky Orkest, Bamberg Philharmoniker, en Accademia Nazionale di Santa Cecilia en met deze orkesten werkte hij met grote dirigenten o.a. Abbado, Haitink, Maazel en Rattle.

Ook in de kamermuziek is hij zeer actief. Floris is lid van het bijzondere Ensemble Cameleon, het ensemble, (winnaar van de Kersjes prijs 2009) speelt een gevarieerd repertoire op  alle nationale en internationale podia. Volgend seizoen maakt het Ensemble Cameleon een grote tournee naar Zuid Amerika.

Floris is verbonden als docent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

fotograaf: Merlijn Doomernik

Floris speelt op:
Aisling Casey
Aisling Casey opent de deuren van haar generale repetitie met werken van Takemitsu, Bax, Mozart e.a.[...]