Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

Sonja van Beek

Tickets

Programma

Wat spannend dat het Splendor gebouw nu binnenkort opengaat! Een eigen gebouw betekent vrijheid in programmeren en ik verheug me op de onderlinge samenwerking met de andere musici.

Sonja van Beek( 1973) studeerde bij Davina van Wely op het Sweelinck conservatorium te Amsterdam en behaalde in 1995 haar UM diploma “met onderscheiding”. Ze voltooide haar studie bij Thomas Brandis aan de Hochschule der Künste in Berlijn met het “Konzertexamen”in 2000 en volgde masterclasses bij Viktor Tretjakov,Boris Belkin,Herman Krebbers,Viktor Liberman en Igor Ozim.

Sonja van Beek behaalde eerste prijzen op de Iordens Viooldagen ( 1986 en 1988) ,op het Prinses Cristina Concours (1988) en op het Davina van Wely concours (1991). In april1993 werd ze winnares van het Nationaal Vioolconcours Oskar Back.In 2002 won zij met het Escher trio de Theodor-Rogler prijs op het ARD concours in Munchen.

Sonja heeft regelmatig opgetreden als soliste met orkest.Zo speelde ze o.m. met het Nationaal Jeugdorkest,het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch orkest, Het Gelders Orkest en orkesten in Duitsland en Zuid-Amerika. Daarnaast concerteert zij ook als kamermusicus in meerdere ensembles. Zij maakt o.a. deel uit van het Ensemble Cameleon, dat een eigen serie heeft in Felix Meritis in Amsterdam. Met dit ensemble maakte zij ook diverse tournees door zuid- amerika en europa. Onlangs wonnen zij de prestigieuze Anton Kersjes prijs 2009.

Sonja heeft met de pianist Andreas Frölich meerdere cd’s opgenomen bij het label CPO met werken van Turina en Granados en het complete oeuvre voor viool en piano van Korngold. Zij was te gast op verschillende festivals zoals de Salzburger Festspiele, het Euregio Festival, het Amadeo festival, het Orlando festival en het Schleswig-Holstein Festival. Bij dit laatste festival is ze ook als docent verbonden om jonge musici te begeleiden. Ook is zij als hoofdvakdocent viool verbonden aan het conservatorium in Groningen.

Sonja in Splendor:

Op dit moment geen concerten