Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

Thomas Myrmel

  • Manchester Photographer 07968 146210

Tickets

Programma

Het transformeren van een ruimte, tot plek waar mensen, als doel samenkomen. Een doel waar uitvoerder en toeschouwer nemen verantwordelijk en die rolen zich vervagen. Wat ergens anders zou niet kunnen, moet hier mogelijk zijn; wat overal dagelijks gewoon blijkt, kan hier van de orde ontsnappen.’

Thomas Myrmel (1982) studeerde compositie aan het Columbia College (USA), het Conseratoire de Rennes en het Conservatorium van Amsterdam bij Wim Henderickx en Jorrit Tamminga; waar hij zijn Bachelor’s in Compositie haalde met de kameropera LE VOISIN. Verder specialiseert Thomas zich in het toepassen van compositorische technieken binnen een bredere uitvoerende context dan muziek alleen. Hij gebruikt tekst, dans, film en visuele media om de muzikale taal die aan de basis ligt van zijn werken uit te breiden. Samen met Anat Spiegel heeft Thomas de experiemtele rock groep Controllar opgericht, die verschillende platen uitgebracht heeft en speelt in Europa, de VS, de Midden Oost en Japan.

Naast zijn eigen werk heeft Thomas samengewerkt met componisten Wilbert Bulsink, Anat Spiegel, Bart de Vrees, kunstenaars Keren Cytter Noa Giniger, Zhana Ivanova, choreografen Valentina Campora en Inari Salmivaara, Theater Collectief GLUE, YO!-Opera, het Rosa Ensemble, theatergroep andcompany&Co en regisseurs Matthias Mooij, Karin Netten en Sjaron Minailo.

Thomas in Splendor:

Op dit moment geen concerten