Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

Organisatie

Organisatie

Splendor wordt gerund door een groep van 50 professionele muzikanten die zelf de meeste taken rondom de concerten op zich nemen. Daarnaast is er een kleine staf die verantwoordelijk is voor de dagelijkse organisatie.

Dagelijkse leiding

Manon Schreurs – Bedrijfsleider1421222_233021923523857_660184119_o
Manon studeerde muziekwetenschappen en bouwde ruime horeca-ervaring op in verschillende café’s. Ze is vanaf de start van het Splendorgebouw betrokken, aanvankelijk als barvrouw maar al heel snel als spin-in-het-web voor vele zaken. Manon verzorgt de planning van alle repetities en concerten, doet de ledenadministratie, maakt offertes voor verhuur en zorgt voor de bevoorrading. Tussen de bedrijven door tapt ze de heerlijkste koffie en biertjes bij concerten en andere events.

Lisa Feij – BedrijfsleiderLisa Feij
Lisa is ons andere multi-talent en sinds september 2014 zo’n twee avonden per week te vinden bij concerten. Daarnaast verzorgt ze de financiele afhandeling van alle events en doet een groot deel van de boekhouding. Lisa volgde de Opleiding Moderne theaterdans aan de Theaterschool (onze achterburen) en is naast bedrijfsleider van Splendor ook nog dansend actief bij verschillende producties.

Jozien Jansen – Planning, productie en verhuurJozien Jansen
Jozien heeft cello gestudeerd in Amsterdam, speelt samen met Splendor-violiste Marieke de Bruijn in Strijktrio Europa en werkt als free-lance celliste in diverse orkesten. Jozien is graag bezig op organisatorisch vlak; voor Splendor verzorgt ze de planning en verhuur, daarnaast is ze locatie manager van de Uilenburgersjoel verderop in de straat.

Norman van DartelNorman van Dartel – Zakelijk Leider
Norman studeerde Slagwerk Klassieke Muziek UM aan het Rotterdams
Conservatorium, werkte free-lance bij orkesten en ensembles en verschoof de aandacht later naar het management. Na twee jaar uitgewaaid te hebben als zee-zeilinstructeur op de Noordzee verhuisde hij in 2011 naar Amsterdam, werkte als Location Manager in de Waag en is van april 2013 als zakelijk leider verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering van Splendor.

Bestuur Stichting Splendor

Marjolijn_VenckenMarjolijn Vencken – Voorzitter

Marjolijn Vencken heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Als lobbyist is zij opgeleid aan het Institute for Policy Analysis (IFPA) in Washington, D.C. Zij is als lobbyist actief geweest voor meerdere grote ondernemingen, ngo’s en overheden. Op het snijvlak van lobby en maatschappelijk verantwoord ondernemen was zij verantwoordelijk voor duurzame strategieën voor Heineken, Shell en het Muziekcentrum van de Omroep. Marjolijn nam op 1 januari 2016 de voorzittershamer van Splendor over van initiator Wilmar de Visser.

Foto: Roy BeuskerPeter Prein – Penningmeester
Na het behalen van het HBS-A diploma ben ik vanaf september 1966 werkzaam geweest bij interne accountantsdiensten van diverse concerns zoals Rotterdamsche Lloyd, SHV Holdings, Meneba en Sigma Coatings. In 1979 behaalde ik mijn RA diploma en ben ik in dienst getreden bij een middelgroot accountantskantoor Arenthals & Co te Amsterdam. Na een jaar werd ik hier partner en ben dat gebleven tot 2000.
Sinds 1 januari 2000 ben ik als zelfstandig adviseur gevestigd in Amsterdam. In die hoedanigheid stuur ik sinds 2000 een family office aan en adviseer ik familiebedrijven. Daarbij bekleed ik bestuursfuncties bij diverse stichtingen zoals VandenEnde Foundation, DeLaMar Theater, Musical Awards, Stimulering Kunst en Cultuur en Splendor.
Vanuit mijn activiteiten voor het family office ben ik toegetreden tot de raad van commissarissen van Novamedia, waarbinnen ik voorzitter van het audit committee ben.
Naast de werkactiviteiten en bestuursfuncties heb ik in 2006 de opleiding “Commissaris en Toezichthouder” aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam gevolgd. Met enige medestudenten en de universiteit heb ik in 2007 de Vereniging van Commissarissen en Toezichthouders Erasmus (VCTE) opgericht.
Ik ben getrouwd en heb twee kinderen en vijf kleinkinderen.

Iris Oltheten – Secretaris

Iris Oltheten (1985 Esch) studeerde hoorn en kunsteducatie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Zij specialiseerde zich in het bedenken en uitvoeren van muziekeducatieprojecten voor kinderen en werkte in die hoedanigheid voor het Radio Filharmonisch Orkest, Metropole Orkest, Nederlands Blazers Ensemble, Koninklijk Concertgebouworkest, Groot Omroepkoor, LUDWIG, Oorkaan, TivoliVredenburg, Toeval Gezocht en het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest. Binnen Splendor geeft ze muziekles aan peuters en kleuters en leidt ze het Toekomstorkest in de schoolvakanties.

Jorgen van RijenJörgen van Rijen – Bestuurslid

Jörgen van Rijen (1975 Dordrecht) studeerde bij George Wiegel aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij zijn studie Uitvoerend Musicus afsloot met een 10 summa cum laude. Verder studeerde hij bij Michel Becquet en Daniel Lassalle in Lyon. Naast solotrombonist van het Koninklijk Concertgebouworkest is Jörgen van Rijen ook een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland. In 2004 ontving Jörgen de Nederlandse Muziekprijs en in 2006 de prestigieuze Borletti-Buitonien Trust Award.

David Dramm foto Hans de BruijnDavid Dramm – Bestuurslid

David Dramm (1961 Illinois USA) is componist en studeerde compositie bij Robert Erickson in San Diego en bij Louis Andriessen en Earle Brown in New Haven (Connecticut). David – al geruime tijd woonachtig in Nederland – ontving compositieopdrachten van o.a. het Nederlands Blazers Ensemble, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, ASKO Ensemble, het Aurelia Saxofoonkwartet, Albany Symphony en H.K. Gruber & Monica Germino. Zijn muziek wordt regelmatig door heel Europa uitgevoerd en is door diverse labels op CD uitgebracht.

Bedenker en oprichter van Splendor

wilmar-de-visser-foto-hans-speeknbrink-1311Wilmar de Visser – Initiator

Wilmar de Visser (1972 Den Helder) bedacht Splendor en verzamelde 49 gelijkgestemde musici om zich heen om Splendor van de grond te krijgen. Hij studeerde contrabas bij Peter Stotijn en rondde zijn studie af met de hoogste lof en onderscheiding. Hij vervolmaakte zijn opleiding bij Prof. Peter Puhn aan de Hochschule fur Musik und Theater in Hannover. Hij speelde in het Jeugd Orkest van de Europese Unie en in Nieuw Sinfonietta Amsterdam en is samen met Sonja van Beek oprichter en artistiek leider van EnsembleCaméléon. Naast solobassist van het Radio Filharmonsich Orkest is Wilmar ook lid van het Nederlands Blazers Ensemble. Wilmar was tot januari 2016 voorzitter van het bestuur.