Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

REI Ensemble
Speelt o.a. Rossini, Dvorak en Gershwin

REI Ensemble
Speelt o.a. Rossini, Dvorak en Gershwin

REI Ensemble
Speelt o.a. Rossini, Dvorak en Gershwin

zo, 25 juni 2017 | 20:30 uur

Tickets

zo, 25 juni 2017 | 20:30 uur

Kaarten aan de deur: € 16.00
Voorverkoop: € 16.00
Studenten (op vertoon van collegekaart): € 5.00
CJP: € 12.50
Splendorleden: € 12.50

Tickets

Plaats in agenda

Programma

Rei is een Grieks woord uit een gezegde van een oud-Grieks geleerde, Herakleitus. Hij was de eerste die doorzag dat in de kern der dingen beweging en geen vaste materie zit. Zijn uitspraak was: Ta panta rei. Dat wil zeggen: alles stroomt.

We leven in een wereld die dit nu, meer dan ooit, waar maakt. Alles verandert voortdurend en steeds sneller. Zo ambieert dit ensemble zeer flexibel combinaties van strijkers in kamermuziek formaties te presenteren. Van duet tot nonet en van Barok tot Rock!

Een andere drijfveer van dit ensemble is om zo veel mogelijk nationaliteiten bij elkaar te brengen. Ons idee is dat muziek de mensen samen brengt, en als een universele taal tussen de verschillende talen en culturen, bruggen slaat. In een tijd van terugkerende polarisatie op allerlei fronten, vinden wij dat er een voorbeeld uit de kunst en de muziek moet komen, die ons, allemaal zo verschillend, tot verzoening brengt.

Bij een mooi muziekstuk hoort een mooi verhaal. Dat wordt door een van de musici verteld voordat een stuk gespeeld wordt. Het kan met de componist te maken hebben, of een legendarische uitvoering of een ervaring van de musicus zelf. Het blijft in ieder geval verassend inspirerend! Door de kleine setting en intieme sfeer is er geen afstand meer tussen de musici en het publiek. Ze ervaren het concert gezamenlijk als een unieke Reis.

De musici:
Julija Hartig en Alexej Pevzner viool, Eirini Stratigopoulou altviool, Sarah Walder cello en Aristotelis Potamianos contrabas.

Het programma: Rossini sonata a quattro nr. 6, Dvorak Nocturne, Elgar Salut d Amour, Gershwin Lullaby en Summertime, werken van Tjerk van der Ham, arrangementen van werken van Satie, Piazzolla, Morricone en Kraftwerk!

Foto: Rene Knoop

Mail dit concert


Submit
Mail dit concert


Submit