Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

Summer Academy

Een creatieve en inspirerende week met masterclasses, multimedia workshops en lezingen. Ben jij een jong musicus aan het begin van je carrière en wil je alles, maar dan ook alles weten over het vak? Dan is deze week voor jou.

Für weitere informationen auf Deutsch oder zum einschreiben, bitte senden Sie uns eine Email.

Splendor organiseert in 2018 voor de derde keer haar eigen zomer academie. Centraal staat natuurlijk de muziek zelf, maar daarnaast besteden we veel aandacht aan alles waar je tegenwoordig als musicus ook verstand van moet hebben: mediagebruik, fondsenwerving, netwerken, publiciteit en branding.

Mail voor meer informatie en om je aan te melden naar academy@splendoramsterdam.com

Gedurende de week word je door de Splendormusici én een keur aan professionals uit de kunstwereld begeleid in het samenstellen van je programma, het organiseren van een fotosessie, het schrijven van publiciteitstekst en fondsenwerving. Na een week intensieve coaching in kleine groepen met Splendormusici, sluit de week af met een concert op het prestigieuze Grachtenfestival in Amsterdam.

De Splendor Summer Academy is voor jonge musici die zich voorbereiden op een toekomst als zelfstandig musicus of ensemble. Elke dag is er coaching in interpretatie, compositie, arrangeren (ook for dummies), repertoirekeuze en omgaan met multimedia en elektronica. Speciaal voor de deelnemers stelt Splendor haar netwerk van externe deskundigen ter beschikking, denk aan: fotografen, tekstschrijvers, zaalprogrammeurs, advocaten en fondswervers. Dit kan zijn in de vorm van een lezing + Q&A, een workshop publiciteitstekst schrijven, het organiseren van een fotoshoot, enz.
Alles staat in dienst van de carrière waar je aan begonnen bent.
Zaterdag 18 augustus is er een evaluatie en informele presentatie in de grote zaal van Splendor en op zondag 19 augustus sluiten we af met een concert op het Grachtenfestival Amsterdam, waar een programma met de “best of” wordt gepresenteerd aan het publiek.

De Splendor Summer Academy is een inspirerende week waarin je als aanstormend musicus of ensemble leert wat er nodig is voor een succesvolle carrière en het realiseren van je ideeën. Bekijk hier de foto’s van vorig jaar!

Inschrijving

De Splendor Summer Academy loopt van 13 t/m 19 Augustus. Inschrijving is voor alle musici tussen de 20 en 30 jaar. Je kunt je individueel inschrijven of met je ensemble.
Voorwaarden: afgeronde conservatoriumopleiding òf bezig met het eindexamen, of een aantal jaren aantoonbare praktijkervaring als musicus.

Het inschrijfgeld is € 375,- per persoon. Als je een kennis, je buurman of iemand uit je familie lid maakt van Splendor zakt jouw prijs voor de cursus naar € 300,- en heeft die persoon een jaar lang gratis toegang tot de 50 Ledenconcerten. Breng je twee leden aan dan betaal je zelfs maar € 225,-! Lees hier meer over het Splendorlidmaatschap.
Voor ensembles is er een korting; een trio betaalt € 975,- , een kwartet € 1.180,- en een kwintet € 1.275,-. Mocht je ensemble groter zijn dan een kwintet, dan graag even overleggen. Ook voor de ensembleprijzen geldt dat we voor ieder nieuw aangebracht Splendorlid € 75,- van het inschrijfgeld aftrekken.

Inschrijven kan door je CV, motivatie en een recente video of audio opname van jezelf of je ensemble naar academy@splendoramsterdam.com te sturen.

De deelnemende Splendormusici 

GerardBouwhuisAnneliesvanderVegt.jpgBart de Katerbart-de-vreesLukeDeanSplendorDAVID DRAMM 2-1Diamanda La Berge DrammMichaelGielerSplendor.jpgHeleen van HulstJohan-van-Iersel.jpgDaveKutzCimbassoIMG3890AnneLaBergeCopyrightAConrad2-800x1200.jpgFB_IMG_1457785955546ClaronMcFaddenSplendor.jpgIris Olthetenfkeu-17-maarten-ornstein-05-smallTony-Roe-Foto-Gemma-van-der-Heyden-JazzNu-.com_-1

Splendor is internationaal bekend als een unieke en baanbrekende club en laboratorium dat door 50 topmusici in Nederland is opgericht. Het is een plek waar muziek kan groeien, waar ideeën worden uitgeprobeerd, en waar vooral heel veel muzikale ontmoetingen plaatsvinden. Het succesvolle initiatief werd in 2015 bekroond met de Amsterdamprijs voor de Kunst.