Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

Try-out Stockhausen
Freude voor twee harpen

Try-out Stockhausen
Freude voor twee harpen

Try-out Stockhausen
Freude voor twee harpen

do, 7 september 2017 | 20:00 uur

Tickets

do, 7 september 2017 | 20:00 uur

Kaarten aan de deur: € 12.00
Voorverkoop: € 10.00
Studenten (op vertoon van collegekaart): € 5.00
CJP: € 8.00
Splendorleden: € 8.00

Tickets

Plaats in agenda

Programma

Freude ( Joy ) is een van de laatste werken van Karlheinz Stockhausen (1928-2007) en ging in 2006 in premiere in de Dom van Milaan. In het werk van 40 minuten combineert Stockhausen twee diatonische harpen tot een chromatisch instrument. Het feit dat de harpistes het werk uit het hoofd spelen en er ook bij zingen maakt de synergie compleet.

Marianne, aan wie de componist het werk heeft opgedragen, werkte intensief samen met Stockhausen aan de totstandkoming van Freude. Miriam neemt dit jaar voor het eerst de tweede harppartij voor haar rekening. Eind september zullen zij het werk op het Bologna Festival samen uitvoeren en op deze avond kunt u alvast een voorproef nemen!

In de toelichting bij de partituur schreef Stockhausen dat hij tijdens het maandenlange compositieproces zoveel vreugde beleefde dat hij de oorspronkelijke titel Pfingsten (Pinksteren) alsnog verving door Freude.

 

“Freude is een verheven, soms bezwerend extatische, soms meer sprookjesachtige zetting van het pinkstergebed Veni Creator Spiritus, met de combinatie van strenge structuur en zinnelijke klank, waarin Stockhausen als geen ander excelleert.”

  • NRC
Mail dit concert


Submit
Mail dit concert


Submit