Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

5 jaar Splendor
Feest op het Uilenburgereiland

5 jaar Splendor
Feest op het Uilenburgereiland

5 jaar Splendor
Feest op het Uilenburgereiland

21, 22 & 23 september 2018

Tickets

21, 22 & 23 september 2018

Facebookevenement

Plaats in agenda

Programma

Het is alweer VIJF JAAR geleden dat Splendor haar deuren opende. We zijn inmiddels ruim 1.000 concerten en 5.000 repetities verder en nog steeds is Splendor die bruisende plek die we voor ogen hadden. VIJF JAAR SPLENDOR! Dat willen we dolgraag vieren met onze leden, vrienden, geestverwanten, eilandbewoners en alle andere muziekliefhebbers. Drie dagen lang klinkt er muziek dwars door alle stijlen heen op bekende en onbekende plekken op het eiland en vanaf het water:

Vrijdag 21 sept: Botenparade 

Zo’n 25 musici varen op 7 boten in een parade van miniconcerten rond het Uilenburgereiland. Het publiek luistert en kijkt vanaf de kade naar optredens die ‘typisch Splendor’ zijn: een kopertrio onder leiding van tubavirtuoos Dave Kutz of popmuziek van Ciao Lucifer, waarachter Marnix Dorrestein en Willem Wits schuilgaan. En nog veel meer! Het werkt heel eenvoudig: kies één van de zeven plekken op onderstaande kaart en tussen 20.00 en 21.00 uur komen er zeven verschillende mini-concerten voorvaren.

ENTREE GRATIS en na afloop borrelen in Splendor.

Plattegrond_Botenparade

Zaterdag 22 sept: Openluchtconcert 

’s Avonds komen tussen 20.30 en 22.00 uur alle stijlen van Splendor aan bod in een groots Openluchtconcert op het het terrein van voormalig Dienst Publieke Werken. Meer dan 50 musici zijn te horen zijn vanaf balkons, op daken, vanuit een raam en twee podia. Op het programma: een vergeten juweel uit de geschiedenis van de barokopera, maar ook de zomerfestivalhit ‘Dolly Parton’. En iets eigenzinnigs met David Dramm, countrymuziek en Burt Bacharach. Een heuse Splendor-Parade zogezegd, maar dan in de buitenlucht, op het festivalterrein een stukje verderop in de straat: Nieuwe Uilenburgerstraat 59.

ENTREE GRATIS.

Zondag 23 sept: 36 Huiskamerconcerten

Op deze laatste dag laat Splendor in huiskamers van omwonenden en bedrijfspanden unieke combinaties tot leven komen. Wat slagwerker/componist Bart de Vrees gaat doen in de lokale metaalwerkplaats kan niet anders dan verrassend zijn, maar niet minder verrassend dan wat Nora Fischer samen met Tony Roe en duo Maarten Ornstein (basklarinet) en Mike Fentross (theorbe, vihuela) laten klinken. Allemaal samenwerkingen die in Splendor rond het koffiezetapparaat zijn ontstaan. Verspreid over 12 locaties zijn er maar liefst 36 concerten die steeds een goed half uur duren. Je kunt dus om 13:00 uur het eerste concert bezoeken, daarna naar de andere plek lopen en daar om 14:00 uur je tweede concert meepakken. Dan bijvoorbeeld even koffie in Splendor en om 15:30 uur en 16:30 uur nog twee huiskamers. Het is een beetje puzzelen… maar wel leuk al die verschillende plekken! En dan is er ook nog de mogelijkheid om je (klein)kinderen naar een van de vier kinderconcerten te brengen terwijl jij in de tussentijd een straat verderop van een ander concert geniet.

ALLE 36 concerten en 4 kindervoorstellingen vind je HIER op een rij!

Wil je op de hoogte gehouden worden van het jubileumfeest? Bekijk dan hier het Facebookevenement. Stuur voor vragen een mail naar info@splendoramsterdam.com Wij kijken ernaar uit om dit met jullie te vieren!! 

De 50 Splendor-musici

Mail dit concert


Submit
Mail dit concert


Submit