LOADING
Vr. 23 november 2018 – 20:30
Ledenconcert
Peter Prommel:
23/11

Baroque dialogue

Julia Ohrmann, Mike Fentross, Niti Biswas & Peter Prommel

Musical dialogue: Baroque and Classical music from East and West.

Julia Ohrmann - bansuri, Mike Fentross - luit, Theorbe, Niti Biswas - tabla, Peter Prommel - percussie

Julia Ohrmann heeft een sublieme betoverende toon op de Bansuri, een simpele Indiase bamboe dwarsfluit. Fascinerend!
Peter Prommel: Ik weet niet wat er exact gaat gebeuren"

De combinatie van Barokmuziek en Indiase klassieke raga en geïmproviseerde muziek wordt door Julia onderzocht in diverse ensembles. Zij heeft een heel persoonlijke en unieke stijl. Haar educatie is strikt klassiek Indiaas, zij studeerde bij Pandit Hariprasad Chaurasia, in India en aan Codarts (NL), waar zij ook assistent werd. Zij leest muziek niet volgens ons westerse notensysteem maar - net als Mike Fentross- leest ze muzieknoten op een andere manier.
Niti Biswas speelt de meest waanzinnige structuren uit zijn hoofd, hij is inmiddels een van de grote gerespecteerde tabla virtuozen o de wereld, die gewoon in nederland woont! Peter Prommel improviseert op zijn barok- en effectinstrumenten verzameling.

Dit nieuwste initiatief van Peter en Julia heeft alles te maken met hun huidige interesses. De onderlinge culturele beïnvloeding. Een verrijking die Peter ook al mee maakte met het Nederlands Blazers Ensemble waar hij met vele solisten uit andere culturen speelde. Julia speelde onder andere Call of the Winds met Mehdi Aminian (Ney). Peter: Deze blazers ervaringen zijn niet meer weg te denken van mijn manier van muziekmaken, het heeft mij grondig verandert van een klassieke speler tot een improvisator in allerlei stijlen.