LOADING
Vr. 25 januari 2019 – 20:30
Anne La Berge
presenteert:
25/01

Gene Carl

The Art of Forgetting

Gene Carl's nieuwste stuk, The Art of Forgetting, is geschreven voor piano en live tape loops die ervoor zorgen dat het geluid verdwijnt. Geluiden van cicades en andere insecten, solo piano, synth en live electronica dienen als materiaal voor deze indrukwekkende voorstelling.

Gene Carl was componist en pianist bij Louis Andriessens Hoketus. Hij speelde ook in het eerste piano kwartet van Canto Ostinato. Als synth-speler, pianist en componist maakte hij deel uit van verschillende groepen zoals BYTE en ELECTRIC STORKS. In Nederland startte hij in de Sound- Poetry/Performance wereld op en voegde hij elektronica, tape-manipulaties en akoestische instrumenten toe aan zijn composities. Samen met dichter Marshall Reese was hij redacteur van het tijdschrift E voor muziek en poëzie.

Quadrafonie, ronddraaiende pianosnaren, cicades, Thoreaus WALDEN POND, solo piano, synthesizers en live elektronica (inclusief versterkte autoharp die ook wordt gebruikt als microfoon), zijn het materiaal voor zijn nieuwste solo programma - The Art of Forgetting

Programma:
Nec aspera terrent solo piano
scene from Insect Opera voice, cicades, autoharp
What the River Said (remix 2018) electronic sounds, synth
How Deep is Walden Pond performance with text
The Art of Forgetting piano, tape loops, live electronics

Gene Carl speelde een overture waarin gezoem van insecten verwerkt werd door elektronica. Ik was onder de indruk van hoe hij het allemaal van elkaar kreeg....Gene creëert een fenomenale ruimtelijke vortex. Hoewel men er direct in wilde springen, voelde het als iets gevaarlijkalsof de geluiden van de insecten een voorbode waren. Pas op: u wordt zo dadelijk gegeten.
- Michael Feves

Het lijkt vreemd dat onbekende juweeltjes zoals deze schijnen te verdwijnen tot iemand beslist er een licht op te laten schijnen. Ik geloof dat het label X-OR niet meer bestaat, dus grijp je kans voordat deze CD verdwijnt."
- Bruce Lee Gallanter, DOWNTOWN MUSIC GALLERY, NY

Complex maar doorzichtig, cerebraal maar lichtvoetig: de muziek van Gene Carl laat zich goed schrijven met zulke paradoxen.
- Frank van Herk, VOLKSKRANT