LOADING
Za. 23 maart 2019 – 20:00
Mattijs van de Woerd
presenteert:
23/03

We'll never let you down

Een opera-in-progress over nepnieuws, verontwaardiging en machteloosheid - en Jacqueline du Pré.

Wees getuige van de eerste incarnatie van een kunstwerk: de première van de schets van een kameropera. Deze kameropera zal gaan over een wonderschoon muzikaal talent dat aan een ziekte lijdt die aan aanstellerij doet denken maar die later MS gaat heten. Over de publieke opinie die, in de nasleep van haar tragische dood, het nepnieuws van haar familie aanneemt als de sensationele waarheid. Maar vooral over de verontwaardiging en machteloosheid van degenen die haar lief hadden en die tot het laatste moment om haar heen stonden. Gevoelens die we in dit ‘informatie-tijdperk’ van fake news en online shaming als universeel kunnen beschouwen.

Theatermakers Mirjam Koen en Gerrit Timmers (OT-rotterdam), componist René Samson, bariton Mattijs van de Woerd, celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth hebben in diverse deelverzamelingen veel en met groot genoegen samengewerkt. In dit bijzondere gelegenheidscollectief slaan ze de handen ineen om een nieuw te maken kameropera van de grond te tillen — een project waarin hun gedeelde liefde voor muziek en theater optimaal tot uiting komt.

Vanavond presenteren zij het resultaat van de onderzoeksfase: een pilot van twintig minuten, volledig geënsceneerd. De makers zullen het ontstaan van het plan, het maakproces en het vervolgtraject toelichten. Daarnaast spelen Doris en Frans fragmenten uit de ‘Suite populaire espagnole’ van Manuel de Falla, en zingt Mattijs liederen van René Samson op gedichten van Ivor Gurney.

Mattijs van de Woerd zang en spel
Doris Hochscheid zang en spel
Frans van Ruth piano