LOADING
Zo. 12 mei 2019 – 20:00
Dave Kutz
presenteert:
12/05

TUBA UNHEARD#2(.2)

Dance & (e)Motion

Tuba UNHEARD#2 (.2) is de volgende installatie uit de serie Tuba Unheard & Tuba Unseen. Op zondag 12 mei nodigt Dave een fantastisch stel vrienden uit voor een concert met originele en gearrangeerde muziek voor … niet EEN, maar TWEE tuba’s: splendorleden Gerard Bouwhuis (piano) en David Dramm (verteller) en dierbare vrienden Stefan Ambrosius (tuba, German Brass) en Barry Jurjus (slagwerker).

Tijdens Tuba UNHEARD#1 daagde Dave zichzelf uit door samen te werken met filmmaker Hans Peter Schepp. In Tuba UHEARD#2 (.2) zal Dave wederom werken met een filmmaker. Dit keer met Cristina Berlini, oprichter en artistiek leider van het internationale documentaire filmfestival DocuDonna in Toscane. Zij maakt een film bij 'Requiem for Wounded Knee' van de Canadese componist Elizabeth Raum. Het vertelt het verhaal van het bloedbad van het Lakota-volk door het Amerikaanse leger, dat in 1890 in Wounded Knee plaatsvond. De tekst is zeer direct en soms ontroerend, waardoor een prachtige balans ontstaat met de muziek (twee tuba’s, piano, verteller en slagwerk). Beiden dwingen je om te reflecteren op het onrecht en de goddeloosheid van de mens, die in naam van een raciale suprematie een weerloos en ongewapend volk heeft uitgeroeid.

Cristina heeft zich laten leiden door de emoties van dit werk en heeft zich desolate en dromerige scènes voorgesteld. Bijvoorbeeld stenen in de handen van de vrouw symboliseren een gemeenschap die langzaam wegglijdt. De afgelopen 20 jaar is het repertoire voor tuba enorm gegroeid en met TUBA UNHEARD#2(.2) zal Dave enkele van de nieuwere werken en een paar fantastische arrangementen van bekende componisten laten horen. In deze tweede installatie is er een constante ondertoon van 'dans en motion'.

Dave Kutz tuba
Stefan Ambrosius tuba
David Dramm verteller
Gerard Bouwhuis piano
Barry Jurjus slagwerk

Credits Film 'Ghost Dance':
Cristina Berlini film maker | instagram cristina.berlini
Guendalina Salini artist and performer www.guendalinasalini.info
Piero Bronzi camera and editing

Photos by Shinji Otani