LOADING
Vr. 29 maart 2019 – 20:30
Michael Moore
presenteert:
29/03

KAMA Kollektiv

Album release 'KOTI'

Jazz met invloeden van Scandinavische folk en indie pop

Kirsi Harju trumpet, vocals, composition
Aurora Hentunen piano
Jonathan Nagel double bass, composition
Yoad Korach drums

KAMA Kollektiv is het kwartet van de jonge Finse zangeres en trompettist Kirsi-Marja 'Kiki' Harju. De band is gevestigd in Amsterdam, maar Kiki’s songs zitten vol met herinneringen aan de schitterende landschappen, donkere bossen en de ijskoude vorst van haar bakermat: Finland.

Soms in het Fins, soms in het Engels vertelt Kiki verhalen over liefde en transformatie, bossen en dieren, kleine alledaagse pleziertjes en een mystieke, romantische kijk op de natuur. De muziek is een fusie van jazz, Scandinavische folk en indie pop. Het neemt je mee op een tocht naar fabuleuze landen en intense emoties.

KOTI, de titel van het nieuwe album van het KAMA Kollektiv, is het Finse woord voor thuis. De vier musici in de band zijn afkomstig van Finland, Israël en Duitsland, maar ze hebben allen Amsterdam tot hun nieuw thuis gemaakt.
Door de ervaringen die ze tot nu toe heeft opgedaan weet Kiki dat thuis meer is dan een fysieke locatie. Het is een gevoel, een opvatting, en vooral vertrouwen. De muziek is rijk aan liefdevolle herinneringen aan Kiki’s jeugd in een klein stadje aan de zuidelijke kust van Finland. Het gaat over loslaten en om kunnen gaan met nieuwe en onvoorspelbare omstandigheden. Uiteindelijk creëert ook de vriendschap tussen de bandleden een thuisgevoel zonder huis. We nodigen je uit om met ons samen een thuisgevoel te ervaren bij ons concert en onze muziek.

Foto: Eat Mielies Photography