LOADING
Ma. 1 april 2019 – 20:30
01/04

Victoria Hanna

In concert

Een van de meest bijzondere hiphop fenomenen van het jaar komt naar Amsterdam: de muziek van de Israëlische stemartiest Victoria Hanna combineert joodse mystiek, dadaïsme, surrealisme en prikkelend feminisme. De unieke artiest onderzoekt met haar stem nooit eerder gehoorde vormen van geluid en vindt inspiratie voor haar muziek in de kabbala. Hanna past in een traditie van krachtige en uitdagende vrouwelijke muziekvisionairen, zoals haar idolen Laurie Anderson en Björk.

Hanna groeide op als dochter van een rabbijn in een orthodox-joodse familie in Jeruzalem. Thuis werd zij omringd door boeken, waardoor Hanna al vroeg werd gegrepen door de kracht van woorden en letters. Als kind stotterde zij, maar zij heeft deze beperking in haar voordeel gebruikt door dit in te zetten als onderdeel van haar unieke expressie. Zang is haar helende kracht en taal is haar middel om dit te creëren. Zij benut het volle potentieel van Hebreeuwse en Aramese geluiden in haar muziek.

Afgelopen zomer bracht Victoria Hannah haar titelloze debuutalbum uit. Een intrigerende mix van hiphop, pop en Israëlische muziek, door Mischa Andriessen beloond met 4 sterren in Trouw.

Victoria Hanna zang
Gershon Waiserfirer electrische oud, keyboards, trombone

Dit concert maakt deel uit van het evenementenprogramma bij de tentoonstelling Kabbala. De kunst van de joodse mystiek in het Joods Historisch Museum (29 maart – 25 augustus 2019).

WORKSHOP
Op zondagmiddag 31 maart geeft Victoria een workshop in de kleine zaal van Splendor waarbij de mysteries van de stem worden onderzocht. Kijk voor meer informatie op de website van het Joods Cultureel Kwartier, via deze link.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!