LOADING
Za. 25 mei 2019 – 20:30
25/05

De Dichter Spreekt

Muzikale raamvertelling door Yumi Toyama en Daniel Kramer

Yumi Toyama en Daniel Kramer werden door ons bijeen gebracht voor een CD-opname in Splendor zomer 2018. Hun klassieke muziekpraktijk sloot goed aan bij onze muziek, zo is Daniel een leerling van de Franse pianist Claude Helffer, Yumi studeerde aan de Frederic Chopin Academie in Warschau en het Peabody Conservatorium van de John Hopkins Universiteit in de USA. Deze achtergrond spiegelt hun interesse; Daniel excelleert in het franse repertoire van de 19e en 20e eeuw, Yumi in het Romantische.

Wij, Hans van Eck (1958), Xander Hunfeld (1949) en Norbert Wissing (1959-2019) schrijven muziek die in lijn is met de voorkeuren van Yumi en Daniel. Het vrije spel van onze muziek vormt met composities uit het verleden een fraaie raamvertelling. Muziek van Chopin, Schumann, Debussy zijn omringd door delen van Ravel's Ma mere l'Oye. De hedendaagse muziek van Wissing, Hunfeld en Van Eck krijgen zo hun kleuring uit de klassieke voorbeelden.

Het concert was in eerste instantie opgezet als begeleiding van de crowdfunding actie voor onze CD-uitgave 'Vrij Spel', maar krijgt door het overlijden van Norbert Wissing ook de vorm van een herdenking van zijn muzikale erfenis.

De dichter spreekt, woorden van woede, berusting en verwondering:
Maurice Ravel Ma mere l'oye nr. 1, 2, 3 (het verhaal begint)
Xander Hunfeld Pianosonate
Maurice Ravel Alborada del grazioso
Frederic Chopin Berceuse
Norbert Wissing Musica per pianoforte, deel 2, Scherzo
pauze
Norbert Wissing Musica per pianoforte, deel 3, Finale
Debussy Delen uit Childern's Corner
Robert Schumann Delen uit Kinderszenen
Hans van Eck 6 Haiku's voor piano
Frederic Chopin Barcarolle op.60
Maurice Ravel Ma mere l'oye nr. 4, 5 (afsluiting)

Yumi Toyama piano
Daniel Kramer piano

Luister naar soundcloudfragment van Yumi Toyama en van Daniel Kramer.