LOADING
Wo. 24 april 2019 – 20:30
Johan van Iersel
presenteert:
24/04

RCO CELLO SOCIETY

Met de 13 cellisten van het Koninklijk Concertgebouworkest - deel 2

Met grote trots presenteren wij vanaf begin 2019 tot eind 2020 een nieuwe serie in Splendor: De RCO CELLO SOCIETY. Alle 13 cellisten van het Koninklijk Concertgebouworkest laten zich op een eigen concert, alleen of met vrienden, van een volledig andere kant zien. Ze tonen hun veelzijdigheid en creativiteit in 13 verschillende programma’s die exclusief in Splendor te horen zullen zijn.

Deze unieke serie komt tot stand in samenwerking met Splendor en met de genereuze hulp van het Christiaan Vlek Fonds dat de cellogroep ondersteunt bij het organiseren van bijzondere projecten.

In het tweede deel van deze serie verzorgen RCO cellist Benedikt Enzler en meesterpianist Robert Kulek een hoofdzakelijk hoog-romantisch Duits programma met een stevig 'sturm und drang' gehalte.

Benedikt Enzler studeerde in München aan de Hochschule für Musik und Theater met Anja Lechner voordat hij zijn Masters diploma cello en kamermuziek behaalde bij Helmer Stiehler en Christopf Poppen.
Sinds 2007 is hij lid van de cellosectie van het RCO als tweede solocellist.

Dankzij zijn veelzijdigheid wendbaarheid is Robert Kulek een veelgevraagd duo partner van oa Nikolai Znaider, Arabella Steinbacher, Daniel Müller-Schott en Simone Lamsma. Verder speelt hij regelmatig kamermuziek met grootheden als Kyung-Wha Chung, Gil Shaham, Julia Fisher als ook het Jerusalem Kwartet, het Vogler Kwartet en het Aviv Kwartet.
Kulek heeft een grote passie voor lesgeven en doceert sinds 2012 aan de Musik Hochchule in Keulen. Robert is een Amerikaan van Letste origine en studeerde in New York, New Haven en Londen. Hij is woonachtig in Amsterdam en was al regelmatig te bewonderen in Splendor.

Programma:

J.S. Bach - cellosuite nr III in C groot BWV 1009
Prelude
Allemande
Courante
Sarabande
Bouree I en II
Gigue

R. Schumann - 5 Stücke im Volkston op. 102
1 Mit Humor
2 Langsam
3 Nicht Schnell mit viel ton zu spielen
4 Nich zu rasch
5 Stark und markirt

Pauze

Volker David Kirchner - Und Salomo sprach... - voor solocello

L. van Beethoven - Sonate No.4 in C groot op. 102
1 Andante-Allegro vivace
2 Adagio-Allegro vivace

Benedikt Enzler cello
Robert Kulek piano