LOADING
Vr. 31 mei 2019 – 20:00
Sarah Jeffery
presenteert:
31/05

Polyphony and Eccentricity

Oude muziek ontmoet elektronica

Voorprogramma: Sarah Jeffery 20:00 - 20:30u
Hoofdprogramma: Block4 21:00 - 22:00u

In het voorprogramma van vanavond luister je naar de blokfluit zoals je die maar zelden hoort: minimalistisch, synth-achtig en hypnotiserend. In 2018 is het debuutalbum van blokfluitiste Sarah Jeffery verschenen. Constellations ontdekt de minimal music door het mengen van blokfluiten, elektronica en zang. Na de release bleef de inspiratie maar komen: Sarah kocht een loop station en ging aan de slag met de materiaal van haar album, met liederen van Hildegard von Bingen (de eerste vrouwelijke componist ooit) en met improvisatie. Hier laat Sarah een proefje van horen.

Sarah Jeffery (1985) is een vernederlandste Engelse blokfluitiste. Zij creëert graag eigen muziek door middel van een reeks fluiten, elektronica en zang. Na haar examen cum laude aan het Birmingham Conservatoire studeerde zij bij Jorge Isaac en Walter van Hauwe aan het Conservatorium van Amsterdam en behaalde daar in 2013 cum laude haar masterdiploma. Sarah is volop bezig met hedendaagse muziek en muziektheater en concerteert geregeld als solist, en met ensembles als trio aXolot, The Royal Wind Music en popband Jerboah.

/////

BLOCK4 is een Engels blokfluitkwartet met een passie voor zowel oude als hedendaagse muziek. De groep maakt eclectische programma’s voor verschillende gelegenheden, zoals concertzalen en kerken, gallerien en musea, pubs en clubs.

BLOCK4’s karakteristieke mix van repertoire en hun dynamisch bereik heeft hen al veel succes gebracht in zowel Engeland als de rest van de wereld. Zo wonnen ze de Ensembles Prize in ‘The Royal Overseas League Competition’ in 2014, als eerste blokfluitkwartet in deze competitie ooit. Ook kregen ze de eerste prijs bij de ‘Cheasapeake International Chamber Music Competition’ in 2016 in de Verenigde Staten.

BLOCK4 werkt hard aan nieuw repertoire voor de blokfluit en heeft samengewerkt met onder andere 840 Collective, componist Matthew Olyver en ‘Handel & Hendrix Composer in Residence’ Hunter Coblentz. Ze werkten ook samen met studenten van de RNIB Composers’ Summer School.

Hun interesse in zowel oude als nieuwe muziek heeft ze geholpen om ‘Ensemble in Residence’ te worden bij ‘Handel & Hendrix’ in Londen, tussen 2015 en 2017. Daar hebben ze verschillende concertprogramma’s gepresenteerd die gebaseerd zijn op werken van zowel G.F. Händel als Jimi Hendrix. Hierbij gebruikten ze alle facetten van de blokfluit tot het uiterste. Het kwartet was ook deelnemer van ‘Brighton Early Music Live!’ in 2016-2017, is een Concordia Artist en neemt deel aan het Live Music Now UK programma, dat muziek naar scholen, verzorgingshuizen en ziekenhuizen brengt.

Sarah Jeffery
Patricia Roa Johansen
Rosie Land
Emily Bannister
Iain Hall recorders

https://www.block4.co.uk/listen

Foto van Sarah Jeffery: Claudia Hansen