LOADING
Di. 25 juni 2019 – 20:30
Johan van Iersel
presenteert:
25/06

RCO CELLO SOCIETY deel III - Julia Tom

Sneak preview van Julia Tom's debuut album 'Origins'. Julia Tom, Fred Edelen, Karin Strobos, Mirsa Adami en special guest Chanyuan Zhao

Met grote trots presenteren wij vanaf het begin van dit jaar tot einde 2020 een nieuwe unieke serie in Splendor: De RCO Cello Society. Alle 13 cellisten van het koninklijk Concertgebouworkest laten zich op een eigen concert, alleen of met vriendenvan een volledig andere kant zien. Zij tonen hun veelzijdigheid en creativiteit in 13 verschillende programma's die exclusief in Splendor te horen zullen zijn.

Deze serie komt tot stand in samenwerking met Splendor en met de genereuze hulp van het Christiaan Vlek fonds, dat de cellogroep ondersteunt bij het organiseren van bijzondere projecten.

In deel III is het de beurt aan de Amerikaanse celliste Julia Tom. Julia Tom won eind 2016 de Prix de Salon, uitgereikt door het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Dit resulteerde in de opname van haar debuut cd, getiteld 'Origins'. Het concert op 25 juni 2019 biedt een 'sneak preview' naar de inhoud ervan. Komend najaar wordt de cd officieel uitgebracht.

Op deze cd onderzoekt Julia de wortels van de volksmuziek in relatie tot de klassieke muziek, terwijl ze haar eigen internationale 'roots' in het proces betrekt; geboren en getogen in Californië uit Chinese ouders..... Julia is sinds 2010 lid van het Koninklijk Concertgebouw Orkest; ze kreeg in 2013 de Nederlandse nationaliteit.
Tijdens dit concert zal Julia niet alleen werk spelen uit landen met bekende volksmuziek tradities zoals Duitsland, Spanje en Roemenië; ze speelt ook werken van twee Nederlandse componisten, Fant de Kanter en Rolf Straver, die ze opdrachtwerken liet schrijven geïnspireerd op de Nederlandse volksmuziek traditie. Beide componisten zullen aanwezig zijn en vertellen hoe hun werk toe stand kwam.

Julia zal over haar eigen achtergrond met betrekking tot de Chinese cultuur en volksmuziek spreken en ze zal een geliefd Chinees volksverhaal vertellen. Als extra verrassing heeft ze Chanyuan Zhao uitgenodigd. Zij bespeelt de guzheng en is internationaal bekend. Ze laat ons de wereld van kleuren en klanken horen die dit oude instrument kan voortbrengen.

We hopen u te kunnen verwelkomen op deze feestelijke cd presentatie met Julia Tom en haar illustere gasten.

Programma:
Bartok - Romanian Dances with Fred Edelen (cello)
Chinees volksverhaal: Yileke the god
Chen Yi - Memory - for solo cello
Schumann - Fünf Stücke im Volkston with Mirsa Adami (piano) Special guest: Chanyuan Zhao (guzheng)
De Kanter - Gebrandy Liederen with Karin Strobos (mezzo-soprano)
Straver - All’ombra del Tiglio Verde with Fred Edelen
De Falla - Siete Canciones Españolas with Mirsa Adami and Karin Strobos

Julia Tom - cello
Fred Edelen - cello
Mirsa Adami - piano
Karin Strobos - sopraan
Chanyuan Zhao - guzheng