LOADING
Vr. 19 juli 2019 – 20:30
Oene van Geel
presenteert:
19/07

Oene van Geel presenteert SaaWee

Sita Chay & Jihye Kim in een dubbel programma met Miri Lee, Oene van Geel en Marike van Dijk

SaaWee is een eigentijds sjamanistisch ritueel gecreëerd voor de spiritualiteit van de huidige samenleving. SaaWee accentueert de elektriciteit tussen het oude en het nieuwe door multidisciplinaire talen die worden opgeroepen door het Koreaanse sjamanistische ritme. Sita Chay (de in New York gevestigde Latin Grammy-winnende violist), Jihye Kim (provocerende percussionist van Urban Sound in Londen), werkt vaak samen met een unieke visuele medewerker, reconstrueert oude verhalen om de huidige maatschappelijke ziekte aan te pakken en zoekt naar genezen door middel van energiekoppelingen tussen deelnemers.

Hun ritueel bevindt zich vaak in 5 verschillende stadia en begint met het aangaan van een artistieke spiritualiteit door een tegen de klok in draaiende cirkelbeweging. Wat SaaWee relevant maakt voor een breed publiek, is hun muzikale vloeibaarheid om eclectische kleuren van verschillende culturele ritmes en melodieën bijeen te roepen. Ook niet te onderschatten is hun nadruk op belichaming van geluid door bewegingen en theatrale aspecten.

Sinds hun succesvolle wereldpremière in Londen 2018 wonnen ze al snel interesse uit respectvolle muziekscènes en werden ze uitgenodigd voor Edinburgh Festival Fringe 2019, Arete Gallery New York, Boston Same River Twice Festival 2018, Hartford University en Changdong Platform, waarvan de meesten waren uitverkocht en eindigden met staande ovaties.

Sita Chay - viool
Jihye Kim - (traditioneel Koreaanse) percussie
Oene van Geel - altviool/cajon
Miri Lee - moderne dans
Marike van Dijk - saxofoon