LOADING
Vr. 8 november 2019 – 20:30
Andreas Kühne
presenteert:
08/11

Undercurrent Trio & Matthias Van Den Brande Quartet

Dubbelconcert

UNDERCURRENT TRIO
Undercurrent Trio presenteert hun nieuwe album High Tide Low Tide. Filmische muziek in dromerige kleuren, donkere, onheilspellende grooves of scherpe politieke commentaren.
Iman Spaargaren – Tenorsaxofoon, klarinet, basklarinet
Guillermo Celano – Gitaar, effecten
Marcos Baggiani – Drums, percussie

Undercurrent Trio met gitarist Guillermo Celano (ARG), drummer Marcos Baggiani (ARG) en saxofonist en klarinettist Iman Spaargaren (NL) presenteren hun nieuwe album High Tide Low Tide!

De muziek van Undercurrent Trio biedt een breed scala aan verschillende stemmingen. Melodieën recht uit het hart voeren je mee door verschillende contrastrijke landschappen. Undercurrent Trio creëert filmische muziek in dromerige kleuren, donkere, onheilspellende grooves of scherpe politieke commentaren. De drie muzikanten verkennen de boeiende en meeslepende composities door veel vrijheid te nemen alsmede door sterk samenspel en gepassioneerde improvisaties. De ongebruikelijke instrumentatie van klarinet, basklarinet, tenorsaxofoon, gitaar en drums biedt de luisteraar een fris geluid.
Het gebruik van muzikale ruimte is een sterk punt van het trio.

'Buitengewoon mooi album' (Marie-Claire Melzer, Jazzism Magazine)

*'High Tide Low Tide: interessant jazzalbum met een boodschap' (Johan Bakker, Nederlands Dagblad) *

'Het Undercurrent Trio weet met High Tide Low Tide op unieke wijze een muzikaal tijdsbeeld te schetsen' (Robin Arends, Jazzradar.nl)

MATTHIAS VAN DEN BRANDE QUARTET
Matthias van den Brande Quartet presenteert hun laatste album Opus #1. Middels eigen composities en improvisatie vertolken zij een reis naar de wonderen en melancholie van het onbekende.
Matthias Van den Brande – Saxofoon
Floris Kappeyne – Piano
Tijs Klaassen – Bas
Robin van Rhijn – Drums

Het kwartet werd opgericht en vormgegeven door saxofonist en componist Matthias Van den Brande tijdens zijn master studies aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn drang naar het schrijven en spelen van zijn eigen muziek resulteerde niet enkel in het ontstaan van een nieuwe groep, het plaveide ook de weg naar zijn eerste album Opus #1 dat in 2018 het daglicht zag.

Na de release van het album, waarvoor hij een extra blaaskwintet toevoegde aan de groep, focust Matthias zich nu opnieuw op het componeren voor kwartet waarbij expressieve vrijheid op het podium prioriteit krijgt. Op deze manier streeft hij ernaar om zowel een gevoel van verwondering als melancholie uit te lokken bij de luisteraars, terwijl hij ze meeneemt op een muzikale reis door het onbekende.