LOADING
Do. 19 december 2019 – 20:30
Ties Mellema
presenteert:
19/12

Unfolding energy

Duo Ebano - Clarinet and piano (r)evolution

De twee musici van Duo Ebano breken met het gevestigde traditionele repertoire voor klarinet en piano door middel van nieuwe composities, arrangementen van rock, folk en piano muziek, waarin ze hun flexibiliteit en expressieve potentieel tonen.

Duo Ebano wordt een meerkoppig ensemble met percussie, uitgebreidere instrumentele techniek en elektronische apparatuur. Klarinet, basklarinet, piano, seaboard Rise, E-Bow, loop stations, fluitjes, en kazoo worden gebruikt om de artistieke grenzen te vergroten, genres te vervagen, en buiten de conventies van de klassieke uitvoering te treden om zo de luisteraar te inspireren en te prikkelen. Deze verrassende en onconventionele recital springt tussen een onbeweeglijke staat van zijn en een levendig dynamisme.

Het publiek wordt begeleid in een fascinerende reis waarin een grote reeks aan emoties (sereniteit, tederheid, angst, geestdriftigheid en meer) worden blootgelegd door middel van de emotionele kracht van het geluid. De ademende en gloedvolle levendigheid van de klarinet gaat een levendige dialoog aan met de gecompliceerde en rijke kleur van de piano. Ze vertellen ons een verhaal, we verbinden ons eraan terwijl onze verbeeldingskracht de vrije loop heeft, gedragen door de energie van de muziek. Stap voor stap wordt de verborgen kracht van de muziek losgelaten en openbaar gemaakt in de opgewonden muziek en hectische beweging van de stukken van Frank Zappa.

Programma:
R. Sharman - Remembering John Cage
C. Debussy/P. Gorini - Des pas sur la neige
J. Brahms/P. Gorini - Intermezzo op. 117 n 1
A. Berg - 4 Stücke op. 5
J. Widmann - Fünf bruchstücke
Bec Plexus - Reversed adaptation
C. Corea/P. Gorini - Spain
F. Zappa/A. Chenna - FZ for Alex

Marco Danesi - klarinetten
Paolo Gorini - piano / Seaboard®

Linkjes naar 2 video's:
https://videopress.com/v/rnECmLrh
https://videopress.com/v/w9JRvGWn