LOADING
Za. 22 februari 2020 – 20:30
Johan van Iersel
presenteert:
22/02

RCO Cello Society deel VI: Fred Edelen & Christina Scott Edelen

Een programma boordevol franse barok van Boismoitier, Corrette en Barriere

Sinds begin 2019 presenteren wij een serie in Splendor: De RCO Cello Society. Alle 13 cellisten van het Koninklijk Concertgebouworkest laten zich afzonderlijk, alleen of met muziekale vrienden,van een andere kant zien dan die van hun gebruikelijke als orkestmusicus. Ze tonen hun veelzijdigheid en creativiteit in 13 verschillende programma’s die exclusief in Splendor te horen zullen zijn.

Deze unieke serie komt tot stand door samenwerking met Splendor en met de genereuze hulp van het Christiaan Vlek Fonds dat de cellogroep ondersteunt bij het organiseren van bijzondere projecten.

Op het 6e concert in deze reeks maken we kennis met Fred Edelen (barokcello) en zijn vrouw, klaviciniste Christina Edelen, beide afkomstig uit de Verenigde Staten. Zij leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Den Haag waar zij beiden aan de oude muziekafdeling klassen volgden.

Na posities in de orkesten in Housten en San Antonio streek Fred in 2003 definitief neer in Nederland om plaatsvervangend solocellist te worden in het Concertgebouworkest. Hij is naast het orkest zeer actief in de kamermuziek met het Egmont kwartet en maakt ook deel uit van het Concertgebouw Kamerorkest.

Hun liefde voor de barok hebben Fred en Christina nooit verloren en hoe prachtig is het dat het Duo Edelen in de RCO Cello Sociëty velen jaren later met grote passie dit prachtige repertoire laat horen. Op het programma muziek van hun laatste CD 'Les Delices de la Solitude', van o.a. Boismoitier, Corrette en Barriere.

Fred Edelen - barokcello
Christina Scott Edelen - klavecimbel