LOADING
Ma. 9 maart 2020 – 20:30 Koop tickets
Johan van Iersel
presenteert:
09/03

RCO Cello Society deel VII: Honorine Schaeffer & Clément Lefebvre

Wonderschoon cello/pianoduo uit 'la douce France'

Sinds begin 2019 presenteren de cellisten van het Concertgebouworkest een serie concerten in Splendor: De RCO Cello Society. Alle 13 cellisten laten zich afzonderlijk, alleen of met muziekale vrienden,van een andere kant zien dan die van hun gebruikelijke als orkestmusicus. Ze tonen hun veelzijdigheid en creativiteit in 13 verschillende programma’s die exclusief in Splendor te horen zullen zijn.

Deze unieke serie komt tot stand door samenwerking met Splendor en met de genereuze hulp van het Christiaan Vlek Fonds dat de cellogroep ondersteunt bij het organiseren van bijzondere projecten.

Deze 7e editie brengt voor het eerst een vertegenwoordiging van onze grote franse afvaardiging binnen de cellogroep, Honorine Schaeffer brengt een klassiek cello recital met de Franse pianist Clement Lefebvre waarin er uiteraard veel ruimte is voor Ludwig von Beethoven, wiens 250e geboortejaar gevierd wordt in 2020.

Programma:
- L.v. Beethoven, 12 Variations on « see the conquering hero comes » WoO 45 for cello and piano
- Schumann, 3 Fantasiestucke op.73
- L. Janacek « Pohadka » for cello and piano
pauze
- L. v. Beethoven, 3rd cello sonata op.69 in A-dur

Honorine Schaeffer - cello
Clément Lefebvre - piano

Biografie Honorine Schaeffer
Honorine (geboren in 1991 in Avignon, Frankrijk) speelt al sinds 2014 in het KCO. Zij voelt zich ontzettend goed thuis in Nederland en heeft nooit heimwee. Zij vindt hier alles waar ze van houdt en de Franse keuken mist zij niet eens omdat zij vegetariër is en veel zelf thuis kookt.
Zij speelt graag in haar strijkkwartet , het GoYa kwartet Amsterdam (opgericht in 2015 met 3 collega uit het orkest), en natuurlijk in het orkest, waar zij veel dierbaren vrienden en collega's heeft en de familliare sfeer omarmt. Naast haar grote passie voor muziek houdt Honorine ook van yoga, ademhalings oefeningen en het leren van nieuwe talen, omdat zij het fascinerend vindt om te begrijpen hoe de mensen denken in andere culturen. Haar favorietste taal blijft nog steeds de Muziek, omdat die universeel is. Zij is ervan overtuigd dat kunst en schoonheid de beste manier is om de mensheid te redden en is wat ons allemaal verbindt. Toen zij in de jaren 2007-2014 in Parijs aan het Conservatoire (C.N.S.M.) studeerde heeft zij pianist Clément Lefebvre leren kennen en hebben ze vaak samen gespeeld. Een bijzondere muzikale en menselijke link verbindt de beide musici, die nog met heel veel plezier samen spelen als er een gelegenheid is. Honorine bewondert Cléments spel enorm en is overgelukkig om met hem in Amsterdam te mogen spelen, zodat het Nederlandse publiek ook kan genieten van zijn prachtige muzikaliteit, zijn subtiele en geraffineerde touché.

Biografie Clément Lefebvre
Al op zeer jonge leeftijd toonde Clement Lefebvre grote belangstelling voor muziek. Op 4-jarige leeftijd begon hij piano te spelen, voordat hij percussie ontdekte. Nadat hij beide instrumenten aan het conservatorium van Lille had gestudeerd, besloot hij zich volledig op de piano te concentreren. Hij ging naar aan het conservatorium van Boulogne-Billancourt, en daarna studeerde hij aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris bij Roger Muraro en Pierre-Laurent Aimard. Clément Lefebvre won in 2016 de eerste prijs en de publieksprijs van de James Mottram-pianoconcurrentie in Manchester. Hij is ook laureaat van de Banque Populaire Fondation, de Safran Fondation, de Meyer Fondation en de Mécénat Musical Société Générale. Hij is uitgenodigd om op te treden in vele prestigieuze concertzalen en festivals. Hij treedt op als solist met orkesten, waaronder het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra met Vasily Petrenko als dirigent, en het Orchestre de la Garde Républicaine. Hij speelt ook voor de radio voor France Musique en Radio Classique. Clément is betrokken bij vele projecten: mede-oprichter van het pianokwartet Abegg, hij vormt ook een pianoduo met Alexandre Lory. Zijn eerste soloalbum gewijd aan Rameau en Couperin kwam uit in juni 2018 (label Evidence Classics). Een tweede album van Brahms en Schumann vioolsonates opgenomen met Shuichi Okada zal binnenkort worden uitgebracht (label Mirare).

Tickets

Leden Gratis
Leden (kortingsticket) € 15.00
Actieticket € 10.00
Deurticket € 17.50
Voorverkoop € 17.50
Studenten (alleen deurverkoop) € 10.00
CJP/Stadspas € 10.00
Bestel Bestel ledenticket