LOADING
Do. 27 februari 2020 – 20:30
Andreas Kühne
presenteert:
27/02

BJ Nilsen, Bram Stadhouders, Andreas Kühne

Sound art & free improvisation

Deze avond in Splendor is een eenmalige ontmoeting tussen drie componisten / geluidskunstenaars / improvisatoren die in hun praktijken op eigenzinnige wijze de ruimtelijkheid van tijd en materie onderzoeken. Kom luisteren naar hun muziek en verhalen gebaseerd op field recordings en de invloed van natuurgeluiden op de mens en vice versa.

Geluidskunstenaar en drummer Andreas Kühne is een van de 'jonge honden' die twee jaar aan Splendor verbonden is. Door verschillende commissies voor audiovisuele performances vanuit Rusland, Engeland en Nederland bouwde hij in de afgelopen twee jaar een archief aan 'field improvisations' – opnames van improvisatie met objecten op locatie – die hij combineert met live electronics en drums. Tijdens zijn reis in Moermansk, Rusland ontmoette hij de Zweedse componist BJ Nilsen die zijn werk 'ORE' presenteerde op Inversia Festival.

Op 27 februari, zullen Andreas Kühne en BJ Nilsen samen met de componist, gitarist en improvisator Bram Stadhouders – internationaal bekend van o.a. 'Under The Surface' en zijn solo werk – in een experimenteel concert op zoek gaan naar raakvlakken en contrasten.

Andreas Kühne - drums, field improvisation, live electronics
BJ Nilsen - field recordings, compositie
Bram Stadhouders - gitaar, effecten