LOADING
Vr. 7 augustus 2020 – 21:00
Hessel Moeselaar
presenteert:
07/08

3VIOLAS LIVE (21:00u)

De lancering

3VIOLAS - Dit Amsterdamse trio bestaat uit de altviolisten Hessel Moeselaar, Floris Faber en Geerten Feller.
Sinds de oprichting in 2015, zijn ze nu een ensemble dat een serieus plekje aan het veroveren is in de Nederlandse (klassieke) muziek scene. Dit komt mede door hun avontuurlijke en brede kijk op niet alleen klassieke, maar ook op pop, minimal, elektronische en filmmuziek.

3VIOLAS is een graag geziene gast op het Grachtenfestival in Amsterdam. Daarnaast stonden ze op festivals als de Uitmarkt, Ruigklassiek en Entrée Late Night in het Concertgebouw en hebben ze in samenwerking met organisaties als ‘Talking Trees’ en ‘Classical Music Rave’ diverse optredens gegeven. Ook zijn ze regelmatig te horen geweest op Radio4.
Sinds 2019 is 3VIOLAS Artist in Residence bij VondelCS in Amsterdam; het media- en cultuur lab van de AVROTROS. In samenwerking met VondelCS hebben ze onder andere de nieuwe serie Mindviolness georganiseerd.

Waar ze zich voorheen lieten inspireren door andere artiesten, zijn ze steeds meer een eigen geluid aan het creëren door de muziek volledig zelf te componeren.

Naast de eigen arrangementen en composities zijn improvisaties een vast onderdeel van het repertoire. Dit maakt elk optreden van 3VIOLAS uniek, onvoorspelbaar en iets dat je absoluut niet wil missen.

Ze zijn alle drie afkomstig van het Conservatorium van Amsterdam, uit de altvioolklas van Marjolein Dispa.
Hessel, en Geerten spelen op een instrument hen ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten fonds.

3VIOLAS:
Hessel Moeselaar, Floris Faber en Geerten Feller - altviool.

Foto's: Melle Meivogel en Vilain&Gai

Ook lid worden?

Ruim 100 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!