LOADING
Ma. 27 september 2021 – 20:30 Ledentickets 
Maarten Ornstein
presenteert:
27/09

Sunna Gunnlaugs & Maarten Ornstein

Met speciale gast bassist Tony Overwater

Er was meteen een klik toen de IJslandse pianiste Sunna Gunnlaugs en basklarinettist Maarten Ornstein begin 2013 wat berichten uitwisselden op Twitter. Die zomer speelden ze hun eerste concert op het Reykjavik Jazz Festival, één dag nadat ze elkaar voor het eerst in het echt ontmoetten. Het spelen beviel, de reacties waren geweldig en dus werd besloten om een vervolg te geven aan het duo.

In 2015 namen ze in IJsland een album op met grotendeels eigen composities. De muziek is ruimtelijk, transparant en ongekunsteld. De CD, getiteld Unspoken, werd in januari 2016 gepresenteerd in het Bimhuis.

Nu, in 2021, is dan eindelijk de tweede CD op komst! In October wordt het nieuwe album opgenomen met als zeer speciale gast bassist Tony Overwater, die ook vanavond meespeelt. Eerder in 2017 speelden de drie al eens samen op het Jazz International festival in Rotterdam, en London Jazz News schreef toen: “With a marvellous air of freshness in their lithe melody-making, Amsterdam-based bass clarinettist Maarten Ornstein and Icelandic pianist Sunna Gunnlaugs played duets of superb assurance and lyrical gracefulness and when they were joined by bassist Tony Overwater, forming a trio of fabulous shape and assurance that was all about quiet unshowy skill and immediately personal audience engagement.”

Sunna Gunnlaugs, piano
Maarten Ornstein, basklarinet
Tony Overwater, contrabas

Tickets

Leden (gratis ticket) Gratis
Nieuwe bezoeker (buurtflyer) Gratis
Ledentickets 

Ook lid worden?

Ruim 100 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!