LOADING
Vr. 26 november 2021 – 18:00
Anne la Berge presenteert:
26/11

Rave SÉANCE van Marko Ciciliani

Rave culture en esoteric séance

Voor dit concert is een Coronatoegangsbewijs nodig. Klik hier voor meer informatie.

RAVE SÉANCE van Marko Ciciliani is een performance-installatie die een audiovisuele omgeving creëert waarin aspecten van de Rave-cultuur en esoterische séances samensmelten. Door aspecten van technomuziek - gekenmerkt door elektronische geluidsproductie en mechanische herhaling - te combineren met pseudo-spiritistische praktijken, thematiseert het de koppeling van wetenschappelijke ontdekking en magie, die is opgebloeid sinds de ontdekkingen op het gebied van elektriciteit in de 18e eeuw hun intrede deden in de populaire cultuur. Zoals C. Clarke's bonmot "Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic" (Elke voldoende geavanceerde technologie is niet te onderscheiden van magie) uitdrukt, traceert Rave SÉANCE daarmee de wijdverspreide, ongereflecteerde preoccupatie van mediakunst met het magische.

RAVE SÉANCE biedt een cirkelvormige opstelling van 5 tafels waar tot 12 mensen samen met de performer kunnen zitten en actief kunnen deelnemen. Marko Ciciliani is componist, audiovisueel kunstenaar, performer en onderzoeker. De focus van zijn werk ligt in het componeren van performatieve elektronische muziek, meestal in audiovisuele contexten. Interactieve video, lichtontwerp en lasergraphics spelen vaak een integrale rol in zijn composities. Ciciliani's werken zijn uitgevoerd in meer dan vijfenveertig landen in Eurazië, Oceanië en Noord- en Zuid-Amerika. Ze zijn uitgebracht op vijf full-length CD's en drie multimedia boeken.

Ciciliani is hoogleraar compositie van computermuziek aan het Instituut voor Elektronische Muziek en Akoestiek (IEM) van de Universiteit voor Muziek en Uitvoerende Kunsten van Graz.

Marko Ciciliani - performance -
met publiek participatie

https://soundcloud.com/soundmaking_podcast/rave-seance

Ook lid worden?

Ruim 100 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!