LOADING
Za. 11 december 2021 – 15:30 Koop tickets
Jonatan Alvarado
presenteert LEDENCONCERT:
11/12

Jonatan Alvarado and Ariel Abramovich: Huehuetenango (LIVE & STREAM)

Muziek uit een onderbroken liedboek

De Latin American Music Library aan de Indiana University bewaart een 15-delige collectie polyfone muziek en gregoriaanse liederen uit de provincie Huehuetenango, in het noorden van Guatemala. Oorspronkelijk samengesteld tussen 1582 en 1635, getuigen deze zeldzame boeken van de muzikale praktijk van een afgelegen gemeenschap, omringd door de hoogste bergketens van Midden-Amerika, en zodoende op grote afstand van de grote koloniale stedelijke centra met zijn imposante kathedralen met hun koren en hun studios.

Het Huehuetenango-archief is het resultaat van verschillende 'onderbrekingen': de Europese invasie onderbreekt de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners, terwijl dit artistieke product uit Guatemala op haar beurt ook het Europese monopolie op de Renaissancemuziekgeschiedenis doorbreekt. Uiteindelijk worden de missies zelf onderbroken en verandert de functie van deze manuscripten volledig en bereiken ze ons als overblijfselen van een muziekcultuur waarvan de dimensie en variëteit alleen intuïtief kunnen worden gevoeld.

In dit programma verkennen zanger Jonatan Alvarado en luitspeler Ariel Abramovich het Guatemalteekse repertoire door middel van een dialoog met hedendaagse Europese collecties, waaronder de beroemde Cancionero de Upsala, de tabulatuurcollecties van Pierre Attaignant, met speciale nadruk op stukken die exclusief zijn voor de Guatemalteekse boeken. Een zeer intieme avond met muziek die je bijna nergens anders hoort...

Jonatan Alvarado en Ariel Abramovich
Met Gaia Szames, Sophia Patsi en Juan Vizán

DIT CONCERT KAN JE OOK LIVE VOLGEN VIA EEN LIVE STREAM, het concert verschijnt hieronder
Je kunt HIER een bijdrage geven voor deze livestream.

Voor dit concert is een Coronatoegangsbewijs nodig. Klik hier voor meer informatie.

Tickets

Leden Gratis
Ticket €16.50
CJP/Stadspas/Studenten €9.50
Bestel Bestel ledenticket

Ook lid worden?

Ruim 100 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!