LOADING
Do. 24 november 2022 – 20:00
Peter Prommel
presenteert LEDENCONCERT:
24/11

Marimba Party: the Next Generation

Rachel Zhang Marimba Class

Vanavond presenteren we de marimbaklas van Rachel Zhang en mijzelf: zeven sterspelers die de week voorafgaand aan dit concert hebben meegedaan aan het International TROMP Percussion Concours in Eindhoven. Ook componiste en marimbaspeler Inge Ettema (tevens leerling van Wilbert Bulsink) is erbij.
Er is één marimba in de zaal en iedereen presenteert een solostuk aan elkaar en aan jullie, publiek.

Spelers:
Peter Prommel, Dániel Bolba, Yifan Du, Tzu-Yin Lin, Jiayu Luo, Cheuk Hin Keith Ng, Galdric Subirana, Jason Xiaohui Chen, Inge Ettema

Peter Prommel:
'Dat vind ik nou leuk, zo'n hele nieuwe generatie van marimba spelers. De marimba is onder slagwerkers ongelooflijk populair geworden. Er zijn inmiddels specialisten! En er wordt geweldig gespeeld, én gecomponeerd voor het instrument. Toen ik naar het conservatorium ging in 1979 was er nog geen eens een marimba! Het kwam tijdens mijn studie overwaaien uit de U.S. Eindelijk een instrument waarop je klassieke stukken kon spelen. Een grote stap voor de slagwerkwereld. Voor mij als trommelaar een openbaring. En nu dan, 43 jaar later? Kom luisteren, je zult verbaasd zijn over het instrument, en over de verschillende spelers.'

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven van structurele subsidies, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan kun je hieronder gewoon een kaartje kopen en ben je alsnog meer dan welkom in het clubhuis.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!