LOADING
Do. 2 juni 2022 – 19:30
Luke Deane
presenteert:
02/06

Si Paton & Robert Nettleship (duo) / Pietro Frigato (solo)

Splendor transformeert tot epicentrum van schurende Avant-Jazz en Noise

Vanavond transformeert Splendor tot het epicentrum van schurende Avant Jazz/Noise met het non-conformistische duo Si Paton (UK)/Robert Nettleship (UK). Ze worden ondersteund door een soloset van gitarist/componist Pietro Frigato (IT).

Si Paton en Robert Nettleship vormen een duo van drums en basgitaar gespecialiseerd in vrije improvisatie. Een cross-samenwerkingproject tussen Birmingham en Den Haag, bewegend in die muizikale sweet spot waar avant-jazz, noise rock en hegendaagse compositie samenkomen. Gebaseerd op de krachtige ritmesecties van bands en muzikanten uit de noise rock scene als Weasel Walter, Tim Dahl en Lightning Bolt, en het hectische samenspel van groepen als Hella, zijn hun shows onbezonnen, onvoorspelbaar en meedogenloos. Beiden hebben een gerespecteerde carrière als componist/improvisator (Nettleship met zijn solo album 'Embodied' en Paton voor zijn werk met prog-jazzgroep Slelectic) en deze samenwerking heeft ze verder in hun heldere en intense sonische grond geworteld.

Si Paton - basgitaar
Robert Nettleship - drums

Pietro Frigato is een gitarist, componist, improvisator, docent en artistiek leider geboren in Italië en gevestigd in Rotterdam. Hij studeerde af in compositie aan het Conservatorium F.Venezze in Rovigo, Italië. Zijn onderzoek is gericht op improvisatie, op het concept van grenzen in muziek, op de rand van percepties, op de vervorming en compressie van het signaal als poëtische instrumenten. Pietro is sinds 2018 artistiek leider van het Cataclisma Improvisation Festival, dat een ruimte biedt voor nieuwe muziek, improvisatie en sociale projecten.

Pietro Frigato - elektrische gitaar

Ook lid worden?

Ruim 100 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!