LOADING
Zo. 5 juni 2022 – 20:15
Frances-Marie Uitti
presenteert in de Uilenburgersjoel:
05/06

Rolf Wallin & Frances-Marie Uitti

Artist in Residence trapt af met aluminium cello en ballonnen

LET OP: dit concert vindt plaats in de Uilenburgersjoel - Nieuwe Uilenburgerstraat 91

“Artist in Residence bij Splendor zijn is pure liefde! De mensen, de akoestiek, de mogelijkheden… Ik voel me als een kind in een snoepwinkel. Ik ben celliste, improvisator, componiste, uitvinder van nieuwe instrumenten en klankmakers… en vooral zeer rusteloos. Misschien heb ik wel gewoon ADHD.”
Ontmoet Frances-Marie Uitti: een jaar lang Artist in Residence bij Splendor. Frances-Marie's niet-aflatende nieuwsgierigheid om nóg meer mogelijkheden uit haar cello te toveren, door bijvoorbeeld met twee strijkstokken te spelen of geheel nieuwe instrumenten uit te vinden als de all sensor 12 string double bridged cello, zorgde ervoor dat uiteenlopende componisten als György Kurtág, Luigi Nono en Jonathan Harvey nieuwe muziek speciaal voor haar schreven. Vanavond trapt ze haar residency af met componist Rolf Wallin, geheel in stijl van dat kind in de snoepwinkel: niet alleen wordt er electronica en (aluminium!) cello bespeeld, maar ook ballonnen.

Rolf Wallin is een van de meest vooraanstaande componisten van de Noordse regio. Zijn muzikale achtergrond beweegt van jazz, avant-garde rock en barokmuziek tot traditioneel klassiek, en deze veelzijdigheid is terug te zien in een uiterst diverse verzameling composities. Een breed scala aan technieken en uitdrukkingsvormen komt voorbij in Wallin's werk: van vastgelegde composities tot muziektheater en installaties; van computergestuurde instrumentale werken tot sterk intuïtieve muziek voor op het podium.

"The spectacularly gifted cellist, Frances-Marie Uitti has made a career out of demolishing musical boundaries. She has developed new techniques (most famously, playing with two bows simultaneously), collaborated with a who's who of contemporary composers, and pushed the cello into realms of unexpected beauty and expression...."
Washington Post

Frances-Marie en Rolf spelen vanavond voornamelijk gecomponeerde muziek met elektronica, én een wereldpremière van een nieuwe co-compositie. De perfecte kans om de unieke aluminium cello uit de jaren '20 te zien die Frances-Marie naast haar akoestische cello bespeelt.

Rolf Wallin electronica, ballonnen
Frances-Marie Uitti aluminum cello, ballonnen

Ook lid worden?

Ruim 100 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!