LOADING
Zo. 29 mei 2022 – 10:00
Maripepa Contreras
presenteert:
29/05

Duduk Workshop

Een introductie tot dit eeuwenoude Armeense instrument door Hovhannes Karakhanyan

Een bijzondere kans om kennis te maken met de duduk: een betoverend blaasinstrument uit Armenië! Grootmeester van dit instrument Hovhannes Karakhanyan (Armenië) voert ons in deze vier uur durende workshop mee langs de geschiedenis van de duduk. Er wordt aandacht besteed aan repertoire, techniek, stemming, rieten, tips en trucs. Audities of voorwaarden zijn niet vereist: alle duduk-liefhebbers zijn welkom, ongeacht het niveau! Als je zelf geen instrument hebt, kun je er een lenen (voor desinfectiemiddel wordt gezorgd).

De duduk is een eeuwenoud Armeens dubbelriet-instrument van abrikozenhout. Volgens Armeense musicologen is er bewijs dat de duduk al rond 1200 voor Christus werd gebruikt. De duduk staat bekend als een symbool van de Armeense nationale identiteit, door de manier waarop het instrument de cultuur en geschiedenis van de bewoners van dit land kan uitdrukken; zowel van de Armeniërs in Armenië als van de wereldwijde diaspora. In 2008 riep de UNESCO de Armeense duduk en haar muziek zelfs uit als een Masterpiece of the Intangible Heritage of Humanity. Met haar unieke geluid – diep en melancholisch – gaat de duduk momenteel een proces van integratie aan met de internationale cultuur.

Taal: Engels, Spaans
Duur: 10:00-14:00

Om 16:30 is er ook een concert waarin Hovhannes al improviserend de dialoog aangaat met Splendors eigen Maripepa Contreras! Klik hier voor meer informatie. Deelnemers van de workshop krijgen gratis toegang tot het concert van 16:30 uur. De actiecode voor een gratis kaartje staat op je ticket van de workshop.

Hovhannes Karakhanyan - duduk

Ook lid worden?

Ruim 100 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!