LOADING
Ma. 1 augustus 2022 – 20:00
Shishani presenteert LEDENCONCERT:
01/08

Shishani

Intimate voice explorations

Zangeres, gitariste en singer-songwriter Shishani is een van de nieuwere musici binnen het Splendor-collectief. Deze immens creatieve muzikante heeft haar wortels in Namibië en België, maar groeide voornamelijk op in Nederland. In haar werk is ze altijd op zoek naar manieren om deze werelden samen te brengen, of ze nu speelt met haar kwartet Namibian Tales (waarvoor ze regelmatig naar Namibië afreisde om te leren van de San mensen uit de Kalahari woestijn); haar unieke all-female groep Miss Catharsis (dat vrouwen van kleur centraal stelt); haar band Shakuar (waarmee ze live elektronica vermengt met traditionele instrumenten) of de groep Sisterhood (een groep van 11 vrouwelijke artiesten die het gedeelde erfgoed van Indonesië en Namibië via het Nederlandse koloniale verleden onder de aandacht brengen).

Shishani is niet alleen bewapend met een betoverende stem en idem gitaarspel, maar ook met een achtergrond in antropologie en musicologie, waardoor ze als krachtige artiest en activiste altijd sociale vraagstukken belicht. Ook richtte ze activistische kunstprojecten op als het multidisciplinaire podium Cinnamon Wednesdays in Amsterdam (dat werd gerund door zes cross-culturele vrouwen) en ARTNAM (waarmee ze Namibische kunst in binnen- en buitenland onder de aandacht bracht). En dit alles is nog maar het tipje van de ijsberg van Shishani's werkzaamheden, want ze is ook vaak te vinden in uiteenlopende samenwerkingen met artiesten uit theater, dans en spoken word. Shishani's prikkelende initiatieven – waarmee ze veelvuldig tourt in binnen- en buitenland – zijn bijna niet bij te houden, en werden dan ook bekroond met meerdere prijzen en nominaties (waaronder de Amsterdam Prijs voor de Kunst in 2020).

In dit intieme soloconcert gaat Shishani op ontdekkingsreis met haar stem. Vanuit haar ervaring als singer-songwriter stapt ze nu in de wereld van improvisatie. Loops, chants en exploraties: met een veelzijdige stem als de hare zal ze moeiteloos de avond kunnen vullen.

Shishani - solo

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan kun je hieronder gewoon een kaartje kopen en ben je alsnog meer dan welkom in het clubhuis.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!