LOADING
Do. 6 oktober 2022 – 20:30 Koop tickets
Maripepa Contreras
presenteert LEDENCONCERT:
06/10

Flechtwerk

Splinternieuw kwartet van bassist Felix Hildenbrand

Vanavond presenteert jazz-hoboïste en Splendors “Jonge Hond” Maripepa Contreras het splinternieuwe kwartet van bassist Felix Hildenbrand: Flechtwerk! Met een groovende sound die reikt van Bach tot Choro, Chamber Jazz en Latin, en met een rietblazer die de eerste viool vervangt, belooft dit kwartet een geheel nieuwe ervaring van een strijkkwartet te worden.

Er zit één duidelijke lijn in de muzikale CV van Felix: de honger naar nieuwe ontdekkingen, naar steeds nieuwe muziekstijlen. Na een carrière van 20 jaar als begeleider in de meest uiteenlopende genres (Jazz, Fado, Pop, Zuid-Amerikaanse Folklore, Choro…) werd hem duidelijk dat wat hij zocht nog niet bestond; hij moest zelf iets creëren waarin al zijn muzikale liefdes bij elkaar zouden komen in een nieuwe, zeer persoonlijke vorm. De ensemblenaam Flechtwerk verwijst naar het in elkaar vlechten van vier horizontale melodielijnen waardoor uit verticaal perspectief harmonieën ontstaan. Uitgaande van het klassieke strijkkwartet voegde hij zijn contrabas toe voor aardse grooves en verving hij de eerste viool met een rietblazer voor meer transparantie en diversiteit in klank.

In Maripepa Contreras op hobo, Friedmar Hitzer op viool en Eva van de Poll op cello heeft Felix de ideale partners gevonden die kunnen switchen van complexe arrangementen naar improvisatie, en die met hun zeer dynamische spel emotioneel weten te raken. Onder de werktitel Cuadros (Schilderijen) speelt het kwartet composities die tot de verbeelding spreken, filmische sferen creëren en doen verwonderen.

Over de muzikanten:
Eva van de Poll en Friedmar Hitzer hebben allebei vele jaren in kwartetten gespeeld die bewust uit de puur klassieke zone stappen, respectievelijk het Pavadita Tango String Quartet en het Zapp String Quartet.
Maripepa Contreras is één van de weinige hoboïsten die graag improviseren en is veelgevraagd in de Europeese scene, oa met haar eigen kwintet, het Marmoucha Orchestra en het Metropole Orkest. Als 'Jonge Hond' van de Splendor familie en als 'eerste viool' van Flechtwerk presenteert zij vanavond dit bijzondere kwartet.

Maripepa Contreras- hobo, althobo
Friedmar Hitzer- viool
Eva van de Poll- cello
Felix Hildenbrand- contrabas, gitaar, composities

Tickets

Leden Gratis
Ticket €16.50
CJP/Stadspas (groene stip)/Studenten €9.50
Nieuwe bezoeker (buurt) Gratis
Bestel Bestel ledenticket

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!