LOADING
Za. 10 december 2022 – 14:15 Koop tickets
Ties Mellema
presenteert LEDENCONCERT:
10/12

Ties Mellema - New stuff

Ties Mellema & Barry Jurjus

Na een lange en indrukwekkende carrière gooide Splendormuzikant en saxofoonvirtuoos Ties Mellema onlangs het roer drastisch om. In 2015 werd hij een aantal jaren ernstig ziek, en in het proces dat daarop volgde besloot hij zich naast het saxofoonspelen ook te storten op componeren en elektronica. Het schrijven van zijn eigen muziek beviel hem zo goed, dat hij besloot alleen nog maar zijn 'eigen ding' te gaan doen. Na 20 jaar in het mede door hem opgerichte Amstel Quartet te hebben gespeeld, diverse onderscheidingen te hebben ontvangen en de Nederlandse Muziekprijs te hebben gewonnen, sloeg hij een geheel nieuw pad in als muzikant en artiest, getekend door een constante verkenning van de buitenranden van de muziek. Inmiddels ziet Ties zichzelf in de eerste plaats als muzikant: "Ik doe niet aan stijlen, ik speel muziek. Geen klassiek, geen jazz, geen pop maar iedere muziek die me aanspreekt en iets uitdrukt. Ik ben vooral benieuwd naar de muziek tússen de stijlen."

Vandaag presenteert Ties de oogst van zijn creatieve verkenningen van de afgelopen maanden. We horen nieuw werk van PEAX, het elektronische muziekduo met percussionist/drummer Barry Jurjus dat zich rijkelijk laat inspireren door minimal, funk, jazz, barok, avant-garde en drum and bass.

PEAX presenteert op 11 december zijn nieuwe single SPIVA tijdens Podium Klassiek en geeft vandaag een voorproefje. Ook geeft PEAX een kijkje achter de schermen: Barry en Ties leggen uit hoe ze hun tracks vormgeven en wat daar bij komt kijken, want PEAX doet alles zelf! Van compositie tot productie en mixage.

Ties Mellema heeft een Eppelsheim bassaxofoon uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in bruikleen.

Ties Mellema - saxofoons, elektronica
Barry Jurjus percussie, drums, elektronica

Meer zien? Bekijk deze Vrije Geluiden Sessies.

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan kun je hieronder gewoon een kaartje kopen en ben je natuurlijk ook meer dan welkom!

Tickets

Leden Gratis
Ticket €16.50
CJP/Stadspas (groene stip)/Studenten €9.50
Introducé 2022 Gratis
Bestel Bestel ledenticket

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!