LOADING
Za. 24 september 2022 – 20:00
24/09

Encuentro 8

Een avond vol tekst, beweging, muziek en voorstelling

Encuentros zijn avonden georganiseerd door blokfluitiste en zangeres Irene Szorozábal, die vorig jaar als lid van het collectief Moving Strings Artist in Residence was in Splendor. Tijdens deze Encuentros presenteren onafhankelijke makers hun nieuwe werken aan elkaar en aan een klein publiek, om tot uitwisseling en discussie te komen tijdens het creatieve proces. Elke Encuentro bevat twee of drie korte uitvoeringen van makers uit verschillende disciplines: muziek, dans, theater, poëzie, verhalen of beeldende kunst. Encuentro 8 vindt – na twee eerdere edities – opnieuw plaats in Splendor, en presenteert twee werken: Couples Therapy, een voorstelling met tekst, beweging, licht en improvisatie door Erik Van de Wijdeven & Maria Mavridou; en BuddyBodies, een interdisciplinaire performance door Astera Mortezai, Geerte de Koe en Pau Sola.
Deze avonden worden financieel gesteund door het Amsterdam Fonds voor de Kunst.

Couples Therapy
Erik Van de Wijdeven & Maria Mavridou

Vanuit een gedeelde interesse in de impact van (verborgen) trauma op menselijke relaties, tonen Erik en Maria een theatraal onderzoek naar de fictieve ruimte tussen emotionele wonden. In een klinische, minimalistische setting worden lyrische gedachtegangen passioneel belichaamd, grotesque behoeften onhoorbaar bezongen. De verstikkende verstrengeling van twee innerlijke kinderen die al spelend de regels van het spel heruitvinden, gedreven door een hartstochtelijk verlangen om geheeld te worden in de nabijheid van de ander.
video still above by Roman Zotter

Buddybodies
Astera Mortezai - visual artist/performer
Geerte de Koe - musician/performer
Pau Sola - musician/performer
De BuddyBody sculpturen zijn gemaakt door Astera Mortezai (IR/NL) tijdens de pandemie in 2021:
"BuddyBody is een sculptuur van een lichaam, in alle mogelijke betekenissen, geologie, biologie en astronomie. Elk element is een uniek stuk dat zich op een organische manier heeft gevormd, zoals de huid die de vorm aanneemt van wat eronder zit. De realisatie van BuddyBody is een langzaam proces waarbij het materiaal zijn eigen vorm vindt. Net als een natuurlijk lichaam nemen ze sporen van wonden, tijd en vervorming op. Ze ruiken zelfs anders. De sculpturen zijn van binnen gekleurd om de wereld van onze geest en onze verbeelding te benadrukken."
Samen met Geerte de Koe (NL, muzikant/performer) en Pau Sola (CAT, muzikant/performer) onderzoekt het trio de relatie tussen het eigen lichaam en de externe BuddyBody, het effect van het object in de ruimte, en de interactie met andere mensen in een interdisciplinaire performance.

Sliding scale tickets: €5 - €7,50 - €10 - €12,50 - €15
Voor iedereen toegankelijk, pay what you can!
Er is geen verschil in de prijscategorieën, je kan bij binnenkomst kiezen waar je wilt zitten.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!