LOADING
Wo. 24 mei 2023 – 19:30
Michael Moore
presenteert:
24/05

The Skypainters & The Alpa Orchestra

Twee nieuwe groepen o.l.v. jonge gitaristen/componisten uit Nepal en Rusland

The Skypainters: leven in ongrijpbare momenten. “For those who like watching the sky and dream about a time machine...” De muziek van The Skypainters is als films zonder begin en einde. Zeer belangrijke emotionele momenten in ons leven worden geschilderd in de vorm van muziek. Wanneer we deze muziek spelen, herbeleven we deze momenten opnieuw. Je kent het verhaal achter elke compositie niet en we gaan het je ook niet onthullen. Je zult echter de emoties en gevoelens erachter voelen. Je kunt deze emoties koppelen aan bepaalde momenten in je leven. En de volgende keer dat je naar The Skypainters muziek luistert, kun je je momenten met ons herbeleven.

The Skypainters is in 2017 in Groningen opgericht door componist en gitarist Kirill Dumchenko. Ze treden op op verschillende podia en festivals in Nederland. Stilistisch kan de muziek worden omschreven als een unieke samensmelting van moderne jazz en romantische klassieke muziek. Kirill noemt het impressionistische jazz.

Kirill Dumchenko - gitaar/composities
Andreia Florindo - altviool
Tonke Suithoff - keyboards, akoestische piano
Brett Dougherty - basgitaar
Petr Agapov - slagwerk

Samyog Regmi, een in Kathmandu geboren, in Amsterdam gevestigde componist, gitarist en bandleider, is de drijvende kracht achter het Alpa Orchestra, een uniek septet dat een nieuwe kijk geeft op hoe hedendaagse muziek kan klinken. De groep bestaat uit muzikanten van zes verschillende nationaliteiten, allen verenigd door hun liefde voor geïmproviseerde muziek en hun studie in Amsterdam. Elke compositie is zorgvuldig gemaakt om specifieke landschappen en beelden voor de luisteraars op te roepen. De ingewikkelde en uitgebreide thema's dienen als basis voor smaakvolle improvisaties, zonder zich te conformeren aan de traditionele bladmuziekvorm van jazz. Het geluid van de band is melodieus, soulvol en ambient, het resultaat van Regmi's zorgvuldige selectie van texturen, vormen en het gebruik van de stem als instrument. Het Alpa Orchestra bestaat uit een eclectische mix van getalenteerde muzikanten. Samen creëren ze een uniek en meeslepend geluid dat traditionele muzikale grenzen uitdaagt en hun diverse achtergronden en liefde voor geïmproviseerde muziek laat horen.

Samyog Regmi - gitaar / composities / arrangementen
Hristo Goleminov - tenorsax, basklarinet
Gregor Sperzel - trombone
Oleg Prilutsky - trompet, flugelhorn
Vera Morais - zang
Yiannis Vagianos - contrabas
Aurel Violas - drums

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!


Wist je dat Spendor dit jaar 10 jaar bestaat?