Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

Balkan Bolero III
Nederlandse & Servische componisten

Balkan Bolero III
Nederlandse & Servische componisten

Balkan Bolero III
Nederlandse & Servische componisten

ma, 19 juni 2017 | 20:30 uur

Tickets

ma, 19 juni 2017 | 20:30 uur

Kaarten aan de deur: € 15.00
Voorverkoop: € 15.00
Studenten (op vertoon van collegekaart): € 5.00
CJP: € 10.00
Splendorleden: € 12.50

Tickets

Plaats in agenda

Programma

Ook tijdens deze derde editie van de unieke serie ‘Balkan Bolero’ blijven we trouw aan de muzikale traditie die ontstaan is tijdens de voorgaande concerten: we presenteren kamermuziek van Servische componisten, naast die van hun Nederlandse collega’s.

Dit keer met maar liefst twee bijzondere premieres – Theo Loevendie schreef, speciaal voor dit concert, een geheel nieuwe versie van zijn vioolsolo-werk Dance, nu voor viool én klarinet; van Chiel Meijering hoort u de nieuwste variant van zijn Hyper Speed, voor hobo en accordeon.

De Nederlandse kamermuzieksfeer van het interbellum belichten we met fijne, tedere stukken van Hendrik Andriessen en Jan Ingenhoven.

 

Vanuit de Servische zijde weerklinken metamorfosen van pop- en volksmuziek. Hierbij wordt speciale aandacht besteed aan de precies honderd jaar geleden geboren Rudolf Bruci, een van de grootste componisten uit Servië en Joegoslavië. De geestige, virtuoze en meeslepende muziek van beroemde Isidora Žebeljan, Bruči’s en Louis Andriessen’s leerling Stevan Kovač Tickmayer dienen als de smaakvolle specerijen in dit programma.

 

Julija Hartig, viool
Borislav Čičovački, hobo en althobo
Frank van den Brink, klarinet
Aleksandar Stefanović, accordeon
Aristoteles Potamianos, contrabass
Mail dit concert


Submit
Mail dit concert


Submit