Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

Diamanda La Berge Dramm
VIOLIN SPACES | try out

Diamanda La Berge Dramm
VIOLIN SPACES | try out

Diamanda La Berge Dramm
VIOLIN SPACES | try out

wo, 31 oktober 2018 | 20:30 uur

Tickets

wo, 31 oktober 2018 | 20:30 uur

Kaarten aan de deur: € 16.00
Voorverkoop: € 16.00
Studenten (op vertoon van collegekaart): € 5.00
CJP: € 12.50
Gratis voor leden

Uitverkocht

Plaats in agenda

Programma

Diamanda La Berge Dramm verkent viooltechnieken uit de hedendaagse muziek in Violin Spaces, een reeks fascinerende composities van Garth Knox.

Als vierjarige was haar eerste viool haar liefste speelgoed, eindeloos testte zij het instrument uit. In Violin Spaces onderzoekt Diamanda opnieuw de mogelijkheden van haar viool, waarbij ze de klank met zorg openvouwt en opnieuw in elkaar zet. Voormalig altviolist van het legendarische Arditti Quartet, Garth Knox, schreef een reeks fascinerende composities speciaal voor Dramm. Alle facetten van de viool zijn erin te horen, behalve het klassiek strijken.

De bijzondere samenwerking tussen Garth Knox en violiste Diamanda Dramm dateert uit 2011. Zij creëerden samen een serie concertetudes voor viool, gericht op essentiële technieken uit de hedendaagse muziek. Deze Violin Spaces zijn gebaseerd op de door altviolisten veel gespeelde Viola Spaces van Knox. De Spaces verleiden de speler en luisteraar om op een nieuwe manier hedendaagse muziek te verkennen.

Diamanda speelt de try out van Violin Spaces ook nog een keer om 18:00!

Foto: Aaron van Valen

Mail dit concert


Submit
Mail dit concert


Submit