LOADING
Sat. 23 February 2019 – 20:30
Bart de Vrees
presents:
23/02

VONK

'Whose arm is that?' - cd release

Voor het debuutalbum van VONK en het project Songs for VONK heeft bedenker en co-creator Nicoline Soeter componisten uitgenodigd om samen met haar een nieuw programma te schrijven. Songs waarin invloeden uit hedendaags gecomponeerde muziek en avant-garde pop hoorbaar zijn; gedreven door de nieuwsgierigheid naar onverwachte mengtalen.

In dit concert speelt VONK de muziek van het album 'Whose arm is that?', het volledige nieuwe programma dat op cd is uitgekomen met composities van Nicoline Soeter, Brechtje en Molly Joyce. 'Whose arm is that?' is een album geworden vol van transformaties. De eigen signatuur die de betrokken makers hebben en steeds een ander perspectief op het thema 'Evolutie' geeft de muziek een spannende diversiteit. Het project is tot stand gekomen met steun van het Fonds Podiumkunsten en Kunstloc Brabant.

In VONK werken vier musici en een componiste samen aan nieuwe producties. Het ensemble heeft een sterk eigen geluid door de originele bezetting van sopraan, saxofoons, klarinetten en slagwerk. Open-minded en grensverleggend bouwt het ensemble sinds de oprichting in 2015 aan een nieuw repertoire. In 2016 presenteerde VONK haar eerste muziektheatervoorstelling ‘Wunderkammer’, geschreven door Nicoline Soeter, die in première ging op November Music.

VONK geeft opdrachten aan andere componisten en organiseert verrassende samenwerkingen met schrijvers, theatermakers en choreografen. Het ensemble was te horen bij o.a. Incubate, November Music edities 2015, 2016, 2017 en 2018, Muziektheaterdagen Amsterdam, Cross-Linx, Gaudeamus Muziekweek, Transit Festival (BE) en Huddersfield Contemporary Music Festival (GB).

Rianne Wilbers - sopraan
Tom Sanderman - saxofoons
Erwin Muller - klarinetten
Reggy van Bakel - slagwerk
Nicoline Soeter - compositie, artistieke leiding

https://medium.com/@zelalemkbg/charlatan-or-reckless-e80b5e5a9858