LOADING
Sun. 3 November 2019 – 20:30
03/11

RCO Cello Sociëty - deel IV met Johan van Iersel

Johan van Iersel nodigt zijn favoriete kamermuziekpartners uit voor een avond strijkkwartet

Met grote trots presenteren wij vanaf begin 2019 tot einde 2020 een nieuwe serie in Splendor: De RCO Cello Sociëty.

Alle 13 cellisten van het Koninklijk Concertgebouworkest laten zich op een eigen concert, alleen of met vrienden, van een volledig andere kant zien. Ze tonen hun veelzijdigheid en creativiteit in 13 verschillende programma’s die exclusief in Splendor te horen zullen zijn.

Deze unieke serie komt tot stand in samenwerking met Splendor en met de genereuze hulp van het Christiaan Vlek Fonds dat de cellogroep ondersteunt bij het organiseren van bijzondere projecten.

In deel IV horen we Johan van Iersel die al 22 jaar deel uitmaakt van het orkest en daarnaast vanaf de oprichting zeer nauw betrokken is bij Splendor en deel uitmaakt van het muziekantencollectief. Hij nodigt voor zijn RCO cello sociëty avond enkele van zijn beste vrienden uit om strijkkwartet te spelen.

Er is geen vorm van kamermuziek te bedenken waar vier instrumenten tot één klank versmelten en de meest hemelse sonoriteit en homogeniteit bereiken. Dit heeft sinds drie eeuwen de allergrootste componisten zoals Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Bartok en Shostakovich verleid tot het schrijven van een zeer omvangrijk repertoir voor dit genre.

We horen vanavond twee van de beroemste werken namelijk het "Rosamunde" kwartet van Franz Schubert en het "Dissonanzen" kwartet van Mozart. Om te laten horen dat het kwartet als vorm nog springlevend is het klinkt het werk "Federico II" van een van de grootste levende cellisten en componisten, Giovanni Sollima.

Tijmen Huisingh viool
Nienke van Rijn viool
Santa Vižine Altviool
Johan van Iersel Cello

Become a member too:

Over 100 concerts a year for € 9.99 a month.

And are you under 30? Then you only pay € 4.99.

Support Splendor!