Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

Heleen Hulst
Vialone

Heleen Hulst
Vialone

Heleen Hulst
Vialone

vr, 9 maart 2018 | 20:30 uur

Tickets

vr, 9 maart 2018 | 20:30 uur

Kaarten aan de deur: € 16.00
Voorverkoop: € 16.00
Studenten (op vertoon van collegekaart): € 5.00
CJP: € 12.50

Laatste kaarten

Plaats in agenda

Programma

“..Ik speel het liefst samen met anderen maar voor dit programma ging ik op zoek naar stukken waarbij ik mezelf kan begeleiden. Gewapend met een vintage cassetterecorder, een hi-hat, een loopstation, een viool en partituren van Michel van der Aa, Alison Isadora, Steve Reich en Johann Sebastian Bach ga ik deze strijd met mezelf aan.”

Johann Sebastian Bach – Partita nr. 1 in b klein
Alison Isadora – Playtime voor viool en hi-hat
Michel van der Aa – Memo voor viool en cassette-recorder
Steve Reich – Violin Phase voor viool en tape

 

Heleen Hulst studeerde bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. De afgelopen jaren maakte zij deel uit van onder andere het Asko|Schönberg Ensemble, Remix Porto en het Nieuw Ensemble. Recent richt zij zich hiernaast ook meer op de oude muziek en speelt bij het Combattimento Consort, Anima Aeterna en de Van Swieten Society. In 1995 en 1997 nam zij deel aan het Tanglewood Music Festival waar zij beide keren werd onderscheiden met de prijs voor an outstanding violinist.
In 2010 schreef Martijn Padding het vioolconcert White Eagle voor haar en het Asko Ensemble, dit concert is inmiddels op CD verschenen.

Haar brede belangstelling bracht haar tot samenwerkingen met o.a. het Nederlands Dans Theater, Dansgroep Krisztina de Châtel, ZT Hollandia en choreograaf Paul Selwyn Norton.

Met pianist Gerard Bouwhuis vormt zij een duo dat zich vooral toelegt op het repertoire van de 20ste eeuw. Verschillende Nederlandse componisten droegen werk aan hen op waaronder Paul Termos, Cornelis de Bondt, Elmer Schönberger, Peter Adriaansz, Martijn Padding en Guus Janssen.

In 2005 richtten zij samen de kamermuziekgroep Nieuw Amsterdams Peil op; een groep die zich richt op de kamermuziek van de 20ste en 21ste eeuw.

Mail dit concert


Submit
Mail dit concert


Submit