Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

Jawa Manla
De Oud - Hoeksteen van de Arabische muziek

Jawa Manla
De Oud - Hoeksteen van de Arabische muziek

Jawa Manla
De Oud - Hoeksteen van de Arabische muziek

za, 8 september 2018 | 20:00 uur

Tickets

za, 8 september 2018 | 20:00 uur

Kaarten aan de deur: € 16.00
Voorverkoop: € 16.00
Studenten (op vertoon van collegekaart): € 5.00
CJP: € 12.50

Uitverkocht

Plaats in agenda

Programma

In dit concert zet Jawa Manla de Oud in het middelpunt tijdens een reis door de rijke geschiedenis van het instrument en Arabische muziek.

De Oud is een van de belangrijkste en oudste instrumenten in de Arabische muziek. Het is niet precies bekend waar de Oud zijn naam aan te danken heeft, maar het woord Oud heeft in het Arabisch vele betekenissen en emotionele connotaties, Oud verwijst namelijk niet alleen naar het instrument, maar betekent bijvoorbeeld wierook of bijzondere geur en het kan ook refereren naar een boomtak of een deel van een boom. Daarnaast heeft het ook de betekenis van terugkeer, of de hoop om andere mensen weer te zien. Het woord Oud heeft dus eigenlijk een verzameling aan betekenissen en emotionele waarden. Je zou kunnen zeggen dat hetzelfde gevoelsspectrum wordt opgeroepen als de trillingen van de snaren tegen het hout slaan en het geluid van de Oud de ruimte in wordt gezonden de luisteraars vervoert naar een wereld van schoonheid.

De Oud werd beroemd als instrument in Arabische, Perzische, Turkse en mediterrane muziek. Het is onderdeel van de familie van snaarinstrumenten, verwant aan de luit uit de oude Europese muziek. Een bijzondere Oud ontstaat echter als de Oud bouwer zijn ziel en muzikale gevoel in het instrument legt om het tot iets bijzonders te maken. Tijdens deze avond zal Jawa Manla de Oud in het middelpunt zetten op een reis door de rijke geschiedenis van het instrument en de Arabische muziek.

Van de oudste herinneringen tot aan de dag van vandaag.

Mail dit concert


Submit
Mail dit concert


Submit