LOADING

Moving Strings

Ensemble-in-residence bij de muzikale ontdekplek in Amsterdam

Moving Strings is een collectief van 10 muzikanten die de relatie en grenzen tussen beweging, lichaam, geluid en ruimte verkennen. Wij zijn voornamelijk strijkers, maar hebben ook een percussionist, zangeres en blazers in ons midden. Muzikanten met ruime ervaring met klassieke en hedendaagse muziek en een passie voor improvisatie en multi-stilistische exploratie, van jazz tot folk en pop. Toch wordt ons werk niet gedefinieerd door de discipline ‘muziek’: wij zijn op een artistiek avontuur onderweg naar het land van beweging. Met verbeeldingskracht, fantasie en veel luisteren zoeken wij naar een inclusieve artistieke taal - een taal die slechts één woord kent voor 'muziek' en 'beweging'.

Wij brengen verschillende disciplines en praktijken samen: somatische bewegings praktijken zoals Body Mind Centering, Laban Bartenieff Movement System en Alexander techniek, meditatietechnieken, mime, theater, performance-kunst en tekst.

We zijn erg verheugd te gast te zijn in Splendor en ons onderzoek en onze creaties te mogen delen met het publiek en de muzikanten van Splendor. In 2020 speelden wij ons debuut Changing Strings in Splendor, met onder meer een stuk van choreograaf Manuela Tessi, met wie wij nauw samenwerken.

Moving Strings bestaat sinds 2018. Wij houden ervan om zowel binnen als in de open lucht te spelen. Zo creëerden we locatie-specifieke stukken in de straten van de Vogelbuurt in Amsterdam Noord, traden we op bij de Mixtural serie in Zaal 100 en in de 4bidGallery te Amsterdam.

Moving Strings bestaat uit:
Geerte de Koe - viool,
Noortje Köhne, Alex Welch, Maya Felixbrodt - altviool,
Nina Hitz - cello,
Jonathan Nagel - contrabas,
Camille Verhaak - klarinet,
Irene Sorozábal Moreno - stem en blokfluiten,
Yung-Tuan Ku - percussie
Manuela Tessi - gastchoreograaf