LOADING

Tatiana Rosa

Dwarsfluitiste, sound designer & visual artist bij de muzikale ontdekplek in Amsterdam

Dwarsfluitiste, sound designer & visual artist Tatiana Rosa hoort bij de Jonge Honden van Splendor van 2020 tot en met 2022.

Kunst is chaos en bestaat uit een ingewikkeld patroon van rauwe menselijke emoties, onvertaalbare talen en kleuren. Deze ingrediënten vormen samen de belangrijkste kern van mijn werk.

Tatiana Rosa (1991) is een Portugese audiovisuele artiest woonachtig in Amsterdam. Ze ontwikkelt multidisciplinaire performances waarbij ze gemakkelijk switched tussen de rol van dwarsfluitiste, sound-designer en beeldend kunstenaar. Haar eigen creaties zijn toegewijd aan het maken van werk waarin de muzikant deelneemt aan theatrale expressie door middel van beweging, stem en elektronische extensies.

Ze is een van de oprichters van Trash Panda Collective, Queens of Noise en Ensemble mpmp. Tatiana heeft een MA in Live Electronics (Conservatorium van Amsterdam), een MMus in Music Pedagogy (Lisbon School of Music) en een BA in Music Performance - Flute (Lisbon School of Music).

Tatiana heeft haar werk gepresenteerd in Nederland, Portugal, Frankrijk, Duitsland, Italië, België, het Verenigd Koninkrijk en Polen met optredens op festivals als Rewire, Gaudeamus Muziekweek, Cello Biënalle Amsterdam, Sounds of Music Groningen, Amsterdam Fringe Festival, Nowy Teatr, Music Festival Viva en Warsaw Autumn.

Onlangs heeft ze een subsidie ontvangen van het Stimuleringsfonds op het gebied van digitale cultuur om haar nieuwe project 'No-One Show' te ontwikkelen, samen met componist-performer Jerzy Bielski en lichttechnicus / filmmaker Thomas Brand.

'De afgelopen vijf jaar is Splendor een plek geweest die ik regelmatig bezocht om te repeteren, te spelen of gewoon om te zitten en te genieten van geweldige optredens. Sinds ik in Nederland aankwam voelde Splendor meteen vertrouwd aan. Het is een eer om deel uit te mogen maken van deze familie van getalenteerde artiesten.'
Tatiana