LOADING
20/08/2018

Splendor bestaat 5 jaar: tijd voor feest(en)

De feestelijkheden werden gestart op 22, 23 en 25 februari met een allereerste Algemene Ledenvergadering in de vorm van een mini-Parade. Er kwamen veel nieuwe combinaties van musici en muziek voorbij, er was een geweldige bumper van Wilbert Bulsink en er waren onwijs goede reacties (en nuttige tips!) van de leden. Bovendien werd het bier-proeven erg serieus genomen. Daarnaast werd het 1000ste Splendor-concert gevierd op 10 maart en gaf Matthijs de Woerd op 12 april het 250ste ledenconcert. Ook werden de twee nieuwe vleugels echt eens op volle kracht getest tijdens het Vleugelconcert.

Meer feest

Het grote verjaardagsfeest vond plaats op 21, 22 en 23 september en was divers en uitgebreid. Wilmar de Visser (oprichter van Splendor) ging op zaterdagochtend in gesprek met jong en oud over de positie van Splendor (en van live-muziek in het algemeen) in 2038. De Muzikale Botenparade vond vanwege de Zuidwesterstorm binnen plaats, maar was niet minder energiek en verrassend. Zaterdagavond had een echte festival-feel en blonk uit door een diversiteit aan stijlen. Intimiteit was kenmerkend voor de huiskamerconcerten op zondag, waar in 12 overvolle huiskamers van buurtgenoten 36 concerten gespeeld werden.

Op naar de volgende 5

Splendor is geworden wat de oprichters vijf jaar geleden voor ogen hadden: een eigenwijs podium, waarin vernieuwing en experiment centraal staan. Inmiddels wordt Splendor ondersteund door bijna 1200 leden en worden er volop toekomstplannen gesmeed voor de komende periode. Al met al is het een jaar van terugblikken, maar we kijken ook graag vooruit. Op naar de volgende 5 jaar dus!