LOADING
23/10/2018

Nora & Marnix winnen Edison

Vorige week werd bekend dat Splendor-musici Nora Fischer en Marnix Dorrestein een Edison klassiek krijgen in de categorie De ontdekking voor hun in april uitgebrachte debuutalbum Hush.

Op haar debuutalbum Hush verpakt zangeres Nora Fischer 17e-eeuwse liederen in een modern geluid. Van melancholieke meezinger tot funky groove: samen met elektrisch gitarist Marnix Dorrestein vertaalt ze Monteverdi en Purcell voor eigentijdse oren.
Juryrapport

De Edison is de oudste Nederlandse muziekprijs en wordt uitgereikt in drie muzikale genres: Edison Pop, Edison Klassiek en Edison Jazz/World. De ontdekking is een categorie binnen de Edison klassiek voor een album dat je volgens de jury gehoord moet hebben. Op zondag 11 november wordt de prijs live uitgereikt tijdens de uitzending van Podium Witteman op NPO2 om 18:00 uur.

Uniek aan deze uitreiking is dat er dit jaar bij hoge uitzondering twéé winnaars zijn; ook de Russisch-Oekraïnse pianist Emil Gilels krijgt postuum een toekenning voor zijn The Unreleased Recitals at The Concertgebouw.

Heb je het album Hush nog niet gehoord? Luister hem dan hier online!