LOADING
13/12/2021

Anna Litvinenko, winnares Start in Splendor Prijs

Splendor en de Cello Biënnale presenteren: “Playing with Words” van en met celliste Anna Litvinenko (winnares Start in Splendor Prijs 2019)

In 2019 werd celliste Anna Litvinenko onderscheiden met de Start in Splendor Prijs. Deze prijs is een onderdeel van het Nationaal Cello Concours, en wordt toegekend namens het Nationaal Cello Concours, de Cello Biënnale en Splendor Amsterdam. In aanmerking komen veelbelovende jonge cellisten die, naast een uitzonderlijke beheersing van hun instrument, blijk geven van bijzonder programmeertalent. Het artistiek sterkste en meest creatieve programma-idee wordt beloond met de Start in Splendor Prijs. De winnaar krijgt de gelegenheid en het budget om zijn of haar unieke concertprogramma te realiseren en te produceren in Splendor.

Anna Litvinenko ontving de Start in Splendor Prijs voor haar programma-idee “Playing with Words”, een bijzonder kamermuziekconcept waarin gecomponeerde en geïmproviseerde muziek, literatuur, kunstgeschiedenis en live drawing tot een Gesamtkunstwerk gecombineerd worden. Na de nodige Covid-vertraging kan dit prachtige plan nu eindelijk worden uitgevoerd én bijgewoond: op vrijdag 28 januari 2022 om 18:00 en 21:00 en op zaterdag 29 januari om 15:00 en 21:00 is “Playing with Words” te horen en te zien in Splendors Grote Zaal. Naast Anna spelen haar collega’s van ensemble Kalea (fluitiste Katie Macdonald en violiste Beatriz Rola). Beeldend kunstenaar Phoebe Pryor maakt live tekeningen.

Meer nieuws →