Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

realmusic

Real Music

Een creatieve en inspirerende week met masterclasses, multimedia workshops en lezingen. Ben jij een jong musicus aan het begin van je carrière en wil je alles, maar dan ook alles weten over het vak? Dan is deze week voor jou.

docenten:
Maarten Ornstein foto Foppe Schut
Maarten Ornstein
johan 600p.i
Johan van Iersel
Koen Kaptijn
Koen Kaptijn
santiago_cimadevilla_01_portrait_hq
Santiago Cimadevilla
Helena-Rasker-1000x1200.jpg
Helena Rasker
oene+van+geel2
Oene van Geel
MichaelGielerSplendor.jpg
Michael Gieler
GerardBouwhuisAnneliesvanderVegt
Gerard Bouwhuis

Wilbert Bulsink

Johan van der Linden

Anne La Berge

Tiziana Pintus

Marijje van Stralen

Heleen Hulst

Iris Oltheten

Bart de Vrees

David Dramm

Voor het eerst organiseert Splendor tussen 15 en 21 augustus haar eigen zomer academie: Real Music. Centraal staat natuurlijk de muziek zelf, maar daarnaast gaan we veel aandacht besteden aan alles waar je tegenwoordig als musicus ook verstand van moet hebben: mediagebruik, fondsenwerving, netwerken, publiciteit en branding.

Gedurende de week wordt je door de Splendormusici èn een keur aan professionals uit de kunstwereld begeleid in het samenstellen van je programma, het organiseren van een fotosessie, het schrijven van publiciteitstekst en fondsenwerving. Na een week intensieve coaching in kleine groepen met Splendormusici, sluit de week af met een concert op het prestigieuze Grachtenfestival in Amsterdam.

Real Music is voor jonge musici die zich voorbereiden op een toekomst als zelfstandig musicus of ensemble. Elke dag is er coaching in interpretatie, compositie, arrangeren (ook for dummies), repertoire keuze en omgaan met multimedia en elektronica. Uniek is dat Splendor voor de deelnemers haar netwerk van externe deskundigen ter beschikking stelt, zoals: fotografen, tekstschrijvers, zaalprogrammeurs, advocaten en fondswervers. Dit kan zijn in de vorm van een lezing + Q&A, een workshop publiciteitstekst schrijven, het organiseren van een fotoshoot, enz.
Alles staat in dienst van de carriere waar je aan begonnen bent.

Zaterdag 20 augustus is er een evaluatie en informele presentatie in de grote zaal van Splendor en op zondag 21 een heus concert op het Grachtenfestival Amsterdam waar een programma met de “best of” wordt gepresenteerd aan het publiek.

De Splendor Summer Academy Real Music is een inspirerende week waarin je als aanstormend musicus of ensemble leert wat er nodig is voor een succesvolle carriere en het realiseren van je ideeën.

Inschrijving

De Splendor Summer Academy loopt van 15 t/m 21 Augustus. Inschrijving is voor alle musici tussen de 20 en 30 jaar. Je kunt je individueel inschrijven of met je ensemble.
Voorwaarden: afgeronde conservatoriumopleiding òf bezig met het eindexamen, of een aantal jaren aantoonbare praktijkervaring als musicus.
Het inschrijfgeld is €450 per persoon, inclusief dagelijks diner. Voor ensembles is er een korting; €1200 voor een trio of kwartet, en €1600 voor een kwintet. Mocht je enseble groter zijn dan kwintet, dan graag even overleggen.
Stuur een CV, motivatie en een recente video of audio opname van jezelf of je ensemble naar academy@splendoramsterdam.com.

Splendor is internationaal bekend als een unieke en baanbrekende club en laboratorium dat door 50 topmusici in Nederland is opgericht. Het is een plek waar muziek kan groeien, waar ideeën worden uitgeprobeerd, en waar vooral heel veel muzikale ontmoetingen plaatsvinden. Het succesvolle initiatief werd in 2015 bekroond met de Amsterdamprijs voor de Kunst.