Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

Simon Van Holen & Members of the RCO
Release concert 'Pro Contra!'

Simon Van Holen & Members of the RCO
Release concert 'Pro Contra!'

Simon Van Holen & Members of the RCO
Release concert 'Pro Contra!'

zo, 19 juni 2016 | 14:00 uur

Tickets

zo, 19 juni 2016 | 14:00 uur

Kaarten aan de deur: € 20.00
Voorverkoop: € 20.00
Studenten (op vertoon van collegekaart): € 10.00
CJP: € 16.00
Splendorleden: € 16.00

Uitverkocht

Plaats in agenda

Programma

 

Simon Van Holen, fagottist en contrafagottist komt met zes fantastische collega-musici van het Koninklijk Concertgebouworkest naar Splendor voor een concert waarbij zijn debuut-cd feestelijk wordt gepresenteerd.

De contrafagot is niet het meest populaire instrument, maar sinds Simon contrafagottist is van het Koninklijk Concertgebouworkest, doet hij er alles aan om dit vergeten instrument voor het voetlicht te brengen en het te laten horen als een volwaardig instrument met een enorme schat aan technische en muzikale mogelijkheden. Zo werd hem in 2013 door De Salon (de zakelijke kring van het KCO) de Prix de Salon uitgereikt, waarmee hij aan Kees Olthuis de opdracht kon geven voor het schrijven van een stuk voor contrafagot en strijkkwintet. Later startte hij een crowdfundingsactie op Voordekunst.nl om deze compositie op cd te kunnen vereeuwigen. Naast het Concertino voor contrafagot en strijkkwintet van Kees Olthuis bevat het album nog andere veelzijdige muziek voor fagot en strijkers van Wolfgang Amadeus Mozart tot Franz Krommer en Jean Françaix én het eerste ooit gepubliceerde werk voor contrafagot-solo, Baßnachtigall van Erwin Schulhoff.

Tijdens dit release concert kun je deel van de werken van de cd live beluisteren. Na afloop heb je ook de mogelijkheid om het album ‘Pro Contra!’ te kopen.

 

“A very special production, one of a kind, as there are rather few examples of (contra)bassoon recordings of this high quality and repertoire.”

– Bert van der Wolf

Mail dit concert


Submit
Mail dit concert


Submit